– Vi har lenge hatt et ønske om å tilby et ambulerende kulturprogram med aktiviteter og kulturarrangement gjennom hele året. Det begynner vi med nå, sier Stanges kultursjef Solbjørg Tveiten. Hun forteller at de med det ønsker å spre Kønnband-prosjektet ut til nærområdene rundt Stange sentrum.

– Vi ønsker å tenke alternative arenaer for å vise kvaliteten vi har i Stange kommune, og ved å bre Kønnband utover Stange har vi et håp om at enda flere skal føle eierskap til Kønnband, sier hun. Kultursjefen nevner Atlungstad, Stange sentrum, Tangen og Kvennstugua som potensielle lokasjoner for framtidige Kønnband-arrangementer.

Vinterdag i sentrum

I første omgang arrangerer Stange kommune en vinterdag i Stange sentrum 11. februar.

– Da legger vi is på Tingvoldtorget, og små og store kan få prøve seg på skøyter. På skøytebana kommer Hedmarken curlingklubb, det blir oppvisning fra Storhamar kunstløp og besøk fra A-laget til Storhamar ishockey, sier kommunikasjonsansvarlig Elin Fjestad. Hun forteller videre at det også settes opp en aktivitetsløype i Storgata.

– Her er det russejenter fra idrettslinja på Stange videregående som planlegger og gjennomfører, sier Fjestad.

Konsert i Mai

Vinterdagen arrangeres under Kønnband-fanen i samarbeid med Sentrumsforeningen i Stange, og Tveiten forteller at planen er å arrangere én aktivitetsdag til alle fire årstider.

– Med dette ønsker vi å involvere bredt. Både over generasjoner, men også på tvers av aktiviteter, sier hun. Tveiten er klar på at de ønsker å fortsette samarbeidet med lokale aktører, produsenter og arrangører.

– Vi ønsker at Kønnband skal være noe som vi skaper sammen med resten av kommunen, sier kultursjefen, som også er i gang med konsertsatsingen.

– Vi er i ferd med å sette sammen et arrangement på Atlungstad i mai. Da blir det konsert med et radiovennlig, folkelig band fra nord, sier hun kryptisk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.