I fjor var det Ole Roberth Holmen som ble mesterborger for sitt store arbeid som hockeytrener i Storhamar Yngres avdeling.

«Ekstra hyggelig er det at det er bredden som nå kommer fram i lyset, for folk skal vite at det er ikke bare i toppidretten det gjøres en god jobb», uttalte han ved utnevnelsen i juni i fjor.

Og nå skal stafettpinnen leveres videre til en ny mesterborger. Det blir den 18. i rekken, etter at Ragna Frisvold ble valgt som den første i 2001. Hvem det blir, skal avsløres på Middelalderfestivalen på Domkirkeodden søndag 10. juni.

Men det er mye som skal skje før den tid.

Velge kandidater

Aller først skal årets seks kandidater velges. Og det er det HA-leserne som nå kan være med på. Fra i dag og fram til 22. mai kan forslag på kandidater sendes inn og leveres til HA. Deretter vil seks kandidater bli valgt ut.

Selve avstemningen vil starte lørdag 26. mai, da kandidatene offentliggjøres i HA og her på h-a.no.

hensikten

«Hensikten med kåringen av mesterborgere er å trekke fram mennesker fra lokalmiljøet som har vært med på å gjøre noe positivt for Hamar og Hamar-regionen», heter det i begrunnelsen for den årlige kåringen.

«Det kan være folk som har markert seg sterkt utad, og som på en positiv måte har profilert Hamar og regionen. Men det kan også være folk som har arbeidet mer på grunnplanet for at det skal bli godt å bo her. Derfor har mesterborger-kåringene også vært anledning til å fokusere på dem som ikke alltid får oppmerksomheten de har fortjent.»

Og i år som ved alle tidligere kåringer, dreier det seg om «å trekke fram entusiasme, positivitet, stolthet over byen og regionen, og ikke minst troen på at det alltid er mulig å få til noe – og gjerne i fellesskap», som hensikten har vært beskrevet i HA helt fra starten av kåringen.

Og husk at selv om mesterborgeren er av «Hammer by», er det mulig å foreslå kandidater fra hele Hamar-regionen.

I fjor var kandidatene, i tillegg til vinneren Ole Robert Holmen, Karoline Amb, Linn Byberg, Asbjørn Opaas, Anja Katrine Tomter og Line Ødegård.

FAKTA - slik gjør du

Forslag på kandidater kan sendes på følgende måter:

På e-post til mesterborger@h-a.no

På sms til 1963 med kodeord HAsidet (koster kr 5)

I posten til Hamar Arbeiderblad, Pb 262, 2302 Hamar, merket «Mesterborger»

Leveres HAs redaksjon i Grønnegata 64

Siste frist for å foreslå kandidater er onsdag 22 mai.

Les også
KULTUR Med rekordmange stemmer fikk Pål "Magic" Johnsen tittelen som mesterborger av Hammer by.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00