I fjor var det Ole Roberth Holmen som ble mesterborger for sitt store arbeid som hockeytrener i Storhamar Yngres avdeling.

«Ekstra hyggelig er det at det er bredden som nå kommer fram i lyset, for folk skal vite at det er ikke bare i toppidretten det gjøres en god jobb», uttalte han ved utnevnelsen i juni i fjor.

Og nå skal stafettpinnen leveres videre til en ny mesterborger. Det blir den 18. i rekken, etter at Ragna Frisvold ble valgt som den første i 2001. Hvem det blir, skal avsløres på Middelalderfestivalen på Domkirkeodden søndag 10. juni.

Men det er mye som skal skje før den tid.

Velge kandidater

Aller først skal årets seks kandidater velges. Og det er det HA-leserne som nå kan være med på. Fra i dag og fram til 22. mai kan forslag på kandidater sendes inn og leveres til HA. Deretter vil seks kandidater bli valgt ut.

Selve avstemningen vil starte lørdag 26. mai, da kandidatene offentliggjøres i HA og her på h-a.no.

hensikten

«Hensikten med kåringen av mesterborgere er å trekke fram mennesker fra lokalmiljøet som har vært med på å gjøre noe positivt for Hamar og Hamar-regionen», heter det i begrunnelsen for den årlige kåringen.

«Det kan være folk som har markert seg sterkt utad, og som på en positiv måte har profilert Hamar og regionen. Men det kan også være folk som har arbeidet mer på grunnplanet for at det skal bli godt å bo her. Derfor har mesterborger-kåringene også vært anledning til å fokusere på dem som ikke alltid får oppmerksomheten de har fortjent.»

Og i år som ved alle tidligere kåringer, dreier det seg om «å trekke fram entusiasme, positivitet, stolthet over byen og regionen, og ikke minst troen på at det alltid er mulig å få til noe – og gjerne i fellesskap», som hensikten har vært beskrevet i HA helt fra starten av kåringen.

Og husk at selv om mesterborgeren er av «Hammer by», er det mulig å foreslå kandidater fra hele Hamar-regionen.

I fjor var kandidatene, i tillegg til vinneren Ole Robert Holmen, Karoline Amb, Linn Byberg, Asbjørn Opaas, Anja Katrine Tomter og Line Ødegård.

FAKTA - slik gjør du

Forslag på kandidater kan sendes på følgende måter:

På e-post til mesterborger@h-a.no

På sms til 1963 med kodeord HAsidet (koster kr 5)

I posten til Hamar Arbeiderblad, Pb 262, 2302 Hamar, merket «Mesterborger»

Leveres HAs redaksjon i Grønnegata 64

Siste frist for å foreslå kandidater er onsdag 22 mai.

Les også
KULTUR Med rekordmange stemmer fikk Pål "Magic" Johnsen tittelen som mesterborger av Hammer by.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.