«Akkurat nå er jeg veldig takknemlig og veldig stolt. For meg var det kjempestas bare å bli nominert, og jeg trodde rett og slett at det hele var en spøk da jeg fikk beskjeden om at det var jeg som hadde blitt stemt fram.» Det sa fjorårets Mesterborger av Hammer by, Bernt Ola Volungholen.

Og nå skal stafettpinnen leveres videre til en ny mesterborger. Det blir den 17. i rekken, etter at Ragna Frisvold ble valgt som den første i 2001. Hvem det blir, skal avsløres på Middelalderfestivalen på Domkirkeodden søndag 11. juni.

Men det er mye som skal skje før den tid.

Velge kandidater

Mesterborger-kåringen er en fast del av Middelalderfestivalen på Domkirkeodden. Men aller først skal årets kandidater velges. Og det er det HA-leserne som nå kan være med på. Fra i dag og fram til 24. mai kan forslag på kandidater sendes inn til HA. Deretter vil seks kandidater bli valgt ut. Selve avstemningen vil starte lørdag 28. mai.

SEND DITT FORSLAG TIL mesterborger@h-a.no

Positive krefter

Hensikten med kåringen av mesterborgere er å trekke fram mennesker fra lokalmiljøet som har vært med på å gjøre noe positivt for Hamar og Hamar-regionen i en eller annen forstand.

På én side kan det være folk som har markert seg sterkt utad, og som på en positiv måte har profilert Hamar og regionen.

Men det kan også være folk som har arbeidet mer på grunnplanet for at det skal bli godt å bo her.

Dermed kan dette også være en anledning til å fokusere på dem som ikke alltid får oppmerksomheten de har fortjent.

DU KAN OGSÅ STEMME PÅ SMS: Send HAsidet (ditt forslag) til 1963

I begge tilfeller dreier det seg om å trekke fram entusiasme, positivitet, stolthet over byen og regionen, og ikke minst troen på at det alltid er mulig å få til noe – og gjerne i fellesskap.

Det hører med til historien at selv om mesterborgeren er av «Hammer by», er det mulig å foreslå kandidater fra hele Hamar-regionen.

I fjor var kandidatene, i tillegg til vinneren Bernt Ola Volungholen, Arild Halvorsen, Therese og Ruben Slob, Lise Dunham, Arve Fossum og Øyvind Ranestad og Marianne Myklebust.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.