• PRØVE: Her et glimt fra gjengen på scenen i andre uke av den åtte uker lange prøvetiden.
  • ALVOR: Torsdag er det premiere i Maihaugsalen, og i helga spilles «Om mus og menn» i Hamar.
  • TEST: Tom Styve som Lennie og Åsmund Brede Eike som George har allerede vært på scenen i to prøveforestillinger. Foto: Gisle Bjørneby

Premiere er torsdag. På Lillehammer. Tirsdag var fire hundre billetter i Maihaugsalen solgt. Kun én billett var i går igjen til Teater Innlandets egen scene i Hamar kulturhus lørdag og søndag. Cirka tretti forestillinger skal spilles rundt om i Innlandet, fram til 10. april.

– Det er nå satt opp ekstraforestillinger i Hamar, 5. og 6. april, sier Sigrun Breck Oustad hos Teater Innlandet.

Parade

Teater Innlandet kan vise til en parade av suksessforestillinger; med eksempelvis «Hedda Gabler», «Willie Nelson kjente mor mi», «Det året det var så bratt» og «Pippi Langstrømpe». Og derfor naturlig dette spørsmålet til teatersjef Janne Langaas, noen timer før premiere på «Om mus og menn»:

– Kan publikum forvente en ny suksessforestilling, nok en forestilling som kunne vært spilt på hvilken som helst av de nasjonale scenene?

– Oi, som du spør. For å svare litt forsiktig: Jeg håper det, sier teatersjefen.

Ensomhet

Regien har Anne-Karen Hytten, det er åtte skuespillere på scenen: Tom Styve, Åsmund Brede Eike, Line Heie Hallem, Lars Melsæter Rydjord, Mads Henning Jørgensen, Oscar Gee, John Nyutstumo og John Sigurd Kristensen.

Mandag var det prøveforestilling for 150, tirsdag for 130. De så, som de første, vennene Lennie (Tom Styve) og George (Åsmund Brede Eike) fronte John Steinbecks stykke om ensomhet, lagt til de harde trettiåra, på bygda i Amerika.

– Det er hva det handler om, ensomhet; om alles behov for å ha noen å ta vare på og ha noen til å ta vare på seg, sier Åsmund Brede Eike.

De er omstreifere, Lennie den litt enkle og kameraten George, den mer kvikke og smarte. Kameratskapet settes virkelig på prøve, og vi får en etter hvert hard og vond ferd.

– Det er jo også litt skummelt for oss, spesielt fordi vi vet at så mange har et forhold til historien, sier Tom Styve.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00