Teater innlandet har forhåndssolgt 4.000 billetter og har et budsjett på 5–6 millioner kroner. «Bør Børson jr.» er en av deres største satsinger noen gang, men lever den opp til forventningene?

Bør Børson jr.

Salen var fylt av både folk og forventninger da musikalen basert på Johan Falkbergets folkekomedie og underholdningssuksess fra 1920, «Bør Børson jr.», hadde premiere torsdag.

Historien om stormannsgale Bør Børson jr. med hans turbulente finanseventyr og søken etter suksess, er noe mange kjenner og har et forhold til.

Anslaget i «Bør Børson jr.» tar for seg bygdesladder og Børson jr. sin gjeve butikkåpning, før Børsons finansliv og kjærlighetsliv svinger og går resten av stykket.

presise skuespillere

Fra første stund var skuespillerne inne i det – presise og artige, med levende kroppsspråk og glimt i øyet, på komedie-viset.

Særlig er man jo spent på hvordan hovedkarakteren tolkes, spilles og framstilles, når man ser en ny oppsetning av noe kjent.

Jeg synes at Tom Styve i rollen som Bør Børson jr. var strålende! Styve klarer å være storkar, idiot, slem kapitalist og sentimental, forelsket, ung mann. Både gjerrig og kanskje litt god innerst inne. Han var kjempemorsom og strabasiøs som Bør Børson jr.

Ellers på scenen i Teater innlandets musikal, var det også bare profesjonelt og herlig, med gnistrende karakterer som for eksempel Ole Elveplassen (spilt av Lars Jacob Holm) og Nils Tollvold jr. (spilt av Mats Moe), som etter min opplevelse levde karakterene helt ut i fingerspissene.

Den gode og sjarmerende ungdomskjærligheten til Bør, Josefine (spilt av Anette Lauenborg Waaler) var også herlig, og hennes skuespillerprestasjoner i Josefines kjærlighetssorg og nederlag, ble en sterk og sentimental brodd mot moroa. Hadde jeg bare hatt spalteplass til å skryte av alle...

Dynamikk og kritikk

Denne sentimentale brodden var med på å skape dynamikk i stykket, som aldri ble trått eller kjedelig, men holdt fart og moro oppe.

Det eneste jeg vil kritisere, er hvordan musikalen brukte ferdig innspilt musikk, i stedet for et liveband. Det var jo tross alt en musikal, og lydsporet i bakgrunn ble stivt og nesten syntetisk mot sangen på scenen flere ganger. Et band kunne vel en musikal med så høyt budsjett spandert på seg?

Ellers var den fryd og gammen på en strålende og karismatisk premiere av «Bør Børson jr.», som levde opp til forventningene og anbefales sterkt.

TERNINGKAST: 5

Fakta

Bør Børson jr.

Regi: Lars Erik Holter. Koreografi: Jonas Georg Digerud. Scenografi: Christine Lohre. Arrangør og musikalsk leder: Øyvind Å. Berg

Med: Tom Styve, Anette Lauenborg Waaler, Lars Jacob Holm, Marte Stolp, Per Tofte, Thali M. Liberman, Mats Moe, John Nyutstumo, Liv-Ellen Kahrs, Morten Rudå og Marit Synnøve Berg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.