I år har Karoline og Andreas Amb tatt sitt juleshow et steg videre, og klarte nesten to fullsatte saler på Scandic Scene i Hamar. Litt juks kanskje, for med julebordtilbudet hadde publikumet klart å bli godt oppvarmet til den andre utgave av dette spetakkelet, og var langt fra stille.

Søskenparet selv fløy att og fram på scenen, og showet som helhet ble en hektisk og noe bråkete forestilling, som slik sett passet godt til et julebord.

mye og stort talent

Søsknene Amb har uten tvil flere sider å spille på, og det mangler ikke på sangtalent, scenetilværelse og kreativitet. Karoline er på sitt beste i sangnumrene, hvor hun viser et stort register og kontroll, som hun viste i en Kate Bush-sang, og særlig med praktfullt kostyme som «Nattens dronning».

Andreas er uten tvil en formidabel imitator. Mesterlig til å etterligner stemmer, og ikke minst i sangprestasjonene imponerte han. Det ble stort volum da han parodierte Bernt Ola Volungholen, fra sommerens Skibladner-besøk på Atlungstad.

burde utvikles videre

Showet besto ellers igjen av diverse sketsjer. Stikket mot artister som hjelper båtflyktninger var meget velplassert, og kanskje kveldens beste innslag, med sin skarpe humor kombinert igjen med treffende stemmeimitasjon.

Andre sketsjer ble som en oppramsing, slik som ønskelisten til Hamars kulturhus og et klipp fra et talkshow. Det mangler ikke på gode imitasjoner, men de kunne ha blitt pakket inn på en mer engasjerende måte.

Kent Ronny, en naver i Andreas' skikkelse, framførte sin versjon av Juleevangeliet, og høstet stort bifall fra salen. Karakteren er dermed langt fra brukt opp. Karoline hadde en mesterlig egendiktet versjon av en Prøysensang. Likevel slo ikke alle sangene hennes like godt an, kanskje bare fordi publikumet var innstilt på en annen slags humor og det ble for mye tekst.

Bandet gjorde sitt for en god gjennomføring, og fikk virkelig stråle i AC/DCs Thunderstruck, med flott gitarsolo levert av Sjur Andreas Lundstein.

Med så mye bagasje og energisk pågangsmot er det å håpe at søskenparet utvikler showet videre, og klarer å lime det hele enda bedre sammen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.