Fred Dalbakk fra Studio 19 og de tidligere Levende Lys-driverne Eli Kristine og Geir Bjørnar Smebye fikk denne uka beskjed om at julealbumet «Alle Barnas Julesanger» har solgt til gull. Albumet ble spilt inn med åtte sangere fra Levende Lys for ti år siden, og det er Fred Dalbakk som den gangen arrangerte og spilte inn musikken til låtene.

– Vi i Studio 19 har gjort mye bredt og mye smalt i mange ulike kategorier, og vi hadde ikke tenkt at vi skulle selge til gull da vi spilte inn denne plata, sier Dalbakk. Han påpeker samtidig at «Alle Barnas Julesanger» er en ren Hamar-produksjon.

– Dette er en bekreftelse på at det er fint å være en stayer. sier Dalbakk. Man må selge 15.000 eksemplarer av et album for å kunne motta en gullplate. Med dagens strømmetjenester regnes det totale salget gjennom antall avspillinger, men mange av eksemplarene selge fremdeles i fysisk format. Studio 19, som i år feirer 40-årsjubileum, mottok sin første gullplate våren 2015.

Nært samarbeid

Barnekoret Levende Lys stilte med både korister og solister til innspillingen, og den tidligere driveren Geir Bjørnar Smebye forteller at koret hadde et nært samarbeid med gjengen i Studio 19.

– Vi brukte Fred både som musiker og tekniker i mange av våre plater, og da Studio 19 trengte barnestemmer stilte vi med dyktige sangere, sier Smebye.

– Vi dro nytte av karane i studio 19, og barna som sang i vårt kor synes det var spennende og utfordrende å synge i studio. Det var et veldig verdifullt samarbeid, forteller han.

Levende Lys ble lagt ned våren 2014 etter 35 års drift, men koret markerer seg altså fremdeles i platemarkedet.

Populær plate

Øyvind Sauarlia fra plateselskapet Grammofon forteller at «Alle Barnas Julesanger» faktisk har økt i popularitet.

– Albumet var ikke på VG-lista i løpet av de første sju årene, men nå ser vi at flere og flere hører på den. Nå har den kommet inn på VG-lista et par år på rad, sier han. Sauarlia forteller videre at dette har blitt en familie-favoritt.

– Fred er en multikunstner og arrangementene er veldig fine. Jeg har også et inntrykk av at barn liker å høre andre barn synge, og akkurat det har nok vært litt av nøkkelen til suksessen, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.