«Nøtteknekkeren» med St. Petersburg Festival Ballet, «Harlem Gospel Choir, «Natt i Betlehem» med Solveig Slettahjell, Prøysen-forestillingen «D’er morosamt med jula» og «MGPjr juleturné». De er med på å toppe førjulsprogrammet i Hamar kulturhus i desember.

– Her blir det julestemning for alle og enhver, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

– Høydepunktet for mange blir kanskje den tradisjonsrike juleballetten, hun. Lørdag 2. desember kommer St. Petersburg Festival Ballet til Hamar med «Nøtteknekkeren», med over 40 dansere på scenen. Én forestilling er utsolgt, og til ekstraforestillingen er allerede halvparten solgt, ifølge kommunikasjonsansvarlig Jenny Magnusson.

I tillegg til besøk fra Russland kan Hamar smykke seg med gjester fra USA, og et av verdens ledende gospelkor, Harlem Gospel Choir, tirsdag 5. desember. I over to tiår har de turnert verden rundt med sin inspirerende og kraftfulle svarte gospelmusikk.

ettertanke og refleksjon

Publikum kan også se fram til en skjør og høytidelig julekonsert med en av Norges varmeste stemmer, Solveig Slettahjell. For ni år tilbake dro hun til Fødselskirken for å spille inn det sitt album «Natt i Betlehem». Siden har hun hvert år gitt et eksklusivt antall julekonserter. I Kulturkirken Jakob i Oslo har dette blitt en tradisjon som hvert år samler fulle hus. 10. desember kommer hun til Hamar sammen med pianist Tord Gustavsen og trompetist Sjur Miljeteig.

For de minste

Det største høydepunktet for de minste blir kanskje den musikalske familieforestillingen «D’er morosamt med jula», 8. desember, basert på Prøysens juletekster.

«MGPjr juleturné» 1. desember er også blitt en tradisjon for hele familien. Her er det få billetter igjen.

Samtidig arrangerer Kulturhuset, i år som i fjor, en mengde julearrangementer som er gratis.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.