– Mye faglig om kattens atferd og behov, men helt uten fresing og kloring.

Det forteller Aina Stormo om Katteeierskolen som 2. mars skal arrangeres for første gang på Herredsvang i Romedal. Skolen er et samarbeid mellom Jesperpus, Mjøsa Hesteklinikk og Lerud Kattepensjonat.

Om Jesperpus i egen person vil innta kateteret, er det ennå ikke sagt noe om. Men både Kasper og Jesper skal holde et vaktsomt blikk på foredragsholderne, forsikrer Aina Stormo.

Og at det blir sjokolademus til kaffen etter lunsjen – det er sikkert.

Øker kattens status

– Vi ønsker å være med på å heve kattens status, med å gi katteeiere faglig påfyll om kattens atferd og behov, og dermed øke trivselen til katten og mer glede for både katteeieren og katten.

Slik forklarer Aina Stormo bakgrunnen for kurset.

– Vi ønsker å bidra med å gi katteeierne både økt kunnskap og sosialt samvær, sier hun.

– Her skal det være noe å hente for alle, enten du er ny i kattens verden, eller har vært katteeier i mange år. Hvilken katt du har, spiller ingen rolle, om du har rasekatt, gatemix, huskatt eller rett og slett den fineste pusen,

Vanskjøttet

Har du hund, er det helt vanlig at du skal gå på kurs, sier Aina. Det samme gjelder hesteeiere. Men puseiere – hva med dem?

– Katten er både det mest populære og mest vanskjøttede husdyret. I Norge blir det født 60.000 katter i året. Bare 20.000 av dem overlever det første året.

– Det er som om katten bare er til stede i hverdagen. Men folk trenger mer kunnskap. Hvorfor klorer for eksempel katten på sofaen?

kunnskap

At det er interesse for å skaffe seg kunnskap, viser oppslutningen om katteeierkurset. 60 er påmeldt til det første kurset, og det betyr at det kan bli flere.

Skoledagen består av tre deler med foreleserne Susanne Hellman Holmstrøm, Mari Bjerke og Maria Luisa Marchi.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.