«Semikolon» er en forestilling båret fram av kjærligheten til gamle revyviser, personifisert av forestillingens idémaker Benjamin Kippersund. Og det noe av det mest spennende å finne på årets festivalprogram.

En sårt trengt nyvinning

Prøysenfestivalen trenger dette stykket. Store deler det av månedslange programmet går ut på å høre de samme 15–20 låtene bli sunget på mer eller mindre samme måte. For noen er det sikkert artig å høre guider og etablerte artister kverne gjennom «Trass-visa hennes Tora», «Slipsteinsvalsen» og «Jørgen Hattemaker», men det er ikke noe folk flest spretter opp av sofaen og springer til Rudshøgda for å oppleve. Regissør Arild Halvorsen virker heldigvis fullt klar over at dette. Jo da, klassikerne er en viktig del av historien, og kan ikke utelates helt, men i «Semikolon» framføres kun smakebiter. Halvorsen velger heller å svinge innom alternative versjoner av låtene alle kan mumle til i søvne.

Prøysen fra en ny vinkel

Konseptet er enkelt: Benjamin Kippersund, Karoline Amb, Anders Kippersund, Peter Kippersund og Kasper Værnes har vendt den massive bunken med låttekster, og begynner fra starten av karrieren. På en time vandrer de gjennom historien om gårdsgutten fra Ringsaker, fra hans første, tragikomiske nestengjennombrudd på Dovrehallen, gjennom studentrevyperioden og hele veien til «Julekveldsvisa». Fokuset ligger på tiden da Prøysen ikke var et navn på alles lepper.

Solid og sjarmerende

«Dette er en forestilling som virkelig er gøy å spille» uttalte Anders Kippersund i forkant av årets premiere. Det syntes på scenen.

Aktørene skapte en meget hyggelig og intim stemning. Praten gikk løst og ledig, selv om regien egentlig er ganske stram. Samspillet mellom dem er livlig og nokså uhindret, og de veksler sømløst mellom rollene som formidlere, skuespillere, sangere og musikere.

Forestillingene i seg selv er nedstrippet for det meste, og bæres utelukkende av deres glede og interesse for den humoristiske og tidvis ganske kvasse revyforfatteren Prøysen var – lenge før han tjente til livets opphold som barnetimeonkel.

Terning: 6

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.