Spesialisten på mellommenneskelige forhold skal samarbeide med SAM (Synchronized Artificial Mirror). En maskin som skanner hjernen, speiler sjelen og tar styringen over Svens liv. Men maskinen er ingen fullverdig erstatning for kjærligheten Sven følte for Nora - skuespillerspiren som har forlatt han. Eller omvendt, Sven husker ikke. Apparatene han omgis av, utvisker minnet og skaper situasjone der Sven framstår både som helt og anti-helt. Det er et samfunn der roboter dirigerer stadig flere av tjenestene vanlige folk trenger i hverdagen, og hvor noen hver kan miste oversikt.

Språket er spenstig og spekket med sjargong og fagtermer jeg oppfatter at passer til handlingen. Mer kunnskap om teknologifeltet ville derfor kanskje løftet leseopplevelsen min. Her og nå blir det liksom litt for mye, og sett under ett treffer de «myke» partiene med fokus på personen Sven og hans egen selvransaking meg mer enn de nokså heseblesende tekno-delene.

Terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.