• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
obos-ligaen

nyhetene fra Hedmarken

  • eAvis
  • Debatt
  • Dødsannonser
Meny
  • Nyheter
    • Hamar
    • Stange
    • Ringsaker
    • Løten
    • Siste nytt
    • Tips oss
    • Koronaviruset
  • Sport
    • Storhamar håndball
    • Storhamar hockey
    • HamKam
    • 3.divisjon
    • Fart
    • Puckpodden
    • Stolthet & ære
  • Kultur
    • Film
    • Musikk
    • Bøker
    • HA-Quiz
    • Mat
    • Øl
    • Vin
    • HA-fisken
    • Tavla
  • Debatt
    • God dag
    • Leder
    • Kommentar
    • Send inn debattinnlegg
  • Arkiv
  • Tavla
    • Se arrangementer
    • Send inn arrangement
  • Navn
    • Se hilsener
    • Send inn hilsen
  • HATV
  • eAvis
  • HA-bloggen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Send inn…
  • Tips oss
  • Annonsere
  • Ansatte redaksjonen
  • Ledig stilling i HA
  • Eiendom
  • Stilling
  • Digitalt varehus
  • Bransjeguiden24
  • Kundeservice

Helg

Nostalgi på boks: «Jeg må innrømme at jeg tenkte på Benny og Kjell og Egon»

De gamle Olsenbanden-filmene er nostalgi, og ikke minst Oslo-nostalgi, som gjør at de for noe helt annet enn innhold og handling er noe man må se i jula. Studerer du detaljer og gamle reklameskilt i særlig de eldste filmene, så vil du finne klassiske logoer fra Frydenlund, Solo, gamle tobakksmerker – og Schous Bryggeri. Har […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: Øl, oslo, pils, ringnes, Schous Bryggeri

Dette vinlandet har vært preget av overproduksjon og lav kvalitet – disse tre er et bevis på at dét er i ferd med å snu

Sør-Afrikas vinhistorie strekker seg tilbake til 1600-tallet når nederlenderne befolket deler av Sør-Afrika som en koloni for å levere mat og vin til handelsflåten på vei til og fra Østen. Industrien var lenge preget av overproduksjon og lav kvalitet på vinen. Dette er heldigvis i ferd med å endre seg. Det er nå veldig mange […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Badenhorst, Chenin Blanc, Grenache, Mullineaux, Sør-Afrika, Vin, vinspalta

anmeldt blowfish sushi Matkvartalet

Rått, men ramsalt i Matkvartalet – her er vår dom

Gateutsalget til Hamars sushiproffer har råvarer mange vil misunne dem. Men én ting må Blowfish få kontroll på. Den heldige grå katten med Matkvartalet som bakgård smyger seg rundt indre bane i det som på rekordtid har blitt en arena for hustrige sjeler med sans for litt spenstigere føde. Som den har Hanna lyst til […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Blowfish takeaway, Matkvartalet Hamar, sushi

Etter vår mening er dette de lokale bryggernes beste øl

Det er bare to uker til påske. Ølhyllene bærer preg av dette – og lyse, fruktige smaker dominerer. Mango og appelsin. Nå melder også lokale Røhne Bryggerhus i Stange seg på med et øl tatt fram for lyse påske- og vårdager. For 60 kroner kan du ta med deg en halvliter Rotlia hjem. Ikke fra […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: ale, Øl, Røhne Bryggerhus, Stange

Hanna og Henriette har testet nye McDonald’s: «Den så ikke akkurat slik ut på plakaten da vi bestilte …»

634 søkte på 50 jobber hos McDonald’s. Nå er fastfood-gigantens nykommer i Hamar åpen. Vi har kjørt bil til lukene og hentet oss en real burgerlunsj. Men er det verdt det …? – Jeg tror faktisk ikke jeg noen gang har kjørt drive-in etter mat i Norge, sa Henriette. Hanna skrudde av motoren med det […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Burger, fastfood, Hamar, Hamburger, Mat, McDonald's

Derfor er denne druen en av nordmenns soleklare favoritter – og her er tre nydelige viner

Barbera er en av de mest solgte røde druene i Norge. Det er nok ikke uten grunn – den er ofte både frisk, saftig og lett å like. Den passer godt til mye vi spiser – som for eksempel pasta, pizza og kylling. Hvis du absolutt vil ha rødvin til fredagstacoen, så kan Barbera være […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Barbera, Carussin, Giovanni Rosso, Vietti, Vin, vinspalta

«Jeg fikk assosiasjoner til 80-tallets bursdager med hermetiske pærer til dessert da jeg drakk dette ølet»

Her i landet fikk vi for alvor øynene opp for øltypen blanc gjennom Kronenbourgs 1664. Et superfriskt, lyst, lett hveteøl. Blanc har gjerne små innslag av koriander og milde, milde hint av appelsin og annen frukt. Nå har drammenserne i Aass bryggeri kastet seg på og tatt fram en egen blanc-variant. Prisen er cirka 35 […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: Øl

Åpningstidene er håpløse, men til gjengjeld er både mat og miljø helt i toppsjiktet

Kafé Julie, oppkalt etter moren til Alf Prøysen, er kjent for sin solide tradisjonskost – litt upresist også kalt husmannskost. Etter en lengre midtvinterpause, åpnet spisestedet i Prøysenhuset igjen 4. februar. Vintermenyen består av fleskepannekake, dagens suppe, elglapskaus, flesk og duppe, ørretkarbonader, pannekaker, salat med hovelsrudkylling og Karens møssmørsuppe fra Monsveen gård på Ring. – […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, kafé julie, Mattest, prøysen, Prøysenhuset, restaurantanmeldelse

Hais nye storstue leverer varene – men på ett område blir det kraftig poengtrekk

Fjell-fusion: Besøket på nyåpnede Hai på Graaten ga ikke noe særlig å ta til tårene for. Det var kanskje bra, for med klokkertro på heldigital service er det heller ikke mange å gråte til. – Burde det ikke vært vi som fikk sitte der? hvisker Hanna til Henriette. Vinter-euforien har inntatt Hedmarken. Det myldrer på […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat

En rustikk, bustete, kraftig og ubeskjeden India pale ale

Norsk Gjærverk heter bryggeriet vi kikker på denne uka. De holder til i Mo i Rana, og dermed har du skjønt hvorfor de heter nettopp Norsk Gjærverk. Bryggeriet har bare holdt på i et par år. Det ble startet senhøsten 2018, og at de allerede er representert hos Vinmonopolet er i så måte imponerende. Ordet […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Nyheter, Øl Tagged With: ipa, MoIRana, Norskgjærverk, Øl

Hverdagsfest til en hundrings – det er årets beste idé så langt!

«Januarsalg»: Når verden ikke gir en så mye å feire, føles det godt når noen slår et slag for å forgylle hverdagen en smule. Middagsretter for en hundrelapp er årets beste idé så langt. Akkurat hva vi trengte nå! sprudler Hanna. Tipset om at Victoriahaven tilbyr restaurantmåltider til en hundrings hver ettermiddag mellom fire og […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mattest, restaurant, restaurantanmeldelse, spisested, victoriahaven

Disse herlige godbitene fortjener noe så sjeldent som en trippel sekser

En rimelig rød Bordeaux, en deilig hvit Jurancon og en lekker Cremant fra Bourgogne – det er tre herlige viner som alle hører til et utvalg som har noe ekstra å by på. Her er ukas tre utvalgte flasker. Ch. Dudon Bordeaux857701, kr. 164,90 En sjarmerende og tiltalende rødvin, lett å like og den blir […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin

Deilige forfriskninger som er lette å like

Denne uka har vi testet tre alkoholfrie varianter – som alle er veldig gode. Bær og frukt sørger for gode alternativer til drikke til maten – ikke minst for den som satser alkoholfritt. Dagens spalte for drikketips inneholder varianter som alle er gode alternativer – og uten alkohol. Og alle tre står seg fint som […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

En måned for thai og tights

Takeaway-tid: Kan du ikke komme deg ut på restaurant for å feire nyttårsforsettene, får restaurantfølelsen hentes hjem til deg. Januarkulde og koronatiltak har tømt gatene, og julas trøstende favntak er definitivt sluppet opp. Nasjonalt skjenkeforbud tvinger alle inn i en hvit januar, og mer enn noen gang kjenner man på den doble abstinensen etter et […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mattest

Vi markerer et nytt år med terningkast fire, fem og seks

Her er tre anbefalinger som gir deg en lett og god start på vin-året 2021. Det er ikke tungvekterne som preget starten på vinåret, men snarere de enkle, trivelige og hyggelige. Fredag er det tid for årets første nyhetslansering, som kanskje kommer til å gå litt under radaren hos en del. Men vi er i […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Etter juleøl og ribbe er denne tropiske varianten midt i blinken

Vi var solgt allerede på bølgeskvulp og palmesus. En stivfrossen ølredaksjon trengte noe å varme seg på. Derfor falt valget for årets første øl på noe som ligger langt unna norsk juleøl og ribbe. Ægir California pacific pale ale er et øl fra dagligvarehandelen. Prisen bikker 40 kroner for en 0,33-boks av den typen Ægir […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: helg, Mat, ølanmeldelse

«Det er greit å være sulten før man setter seg til bords med en halvmeter bred planke full av tapas»

City Meet & Eat fikk lokale blikk rettet mot seg etter utbrudd av koronasmitte under Matlystfestivalen. Med sin deilige juletapas «reiser restauranten kjerringa». Smittevernreglene er grundig ivaretatt på City Meet & Eat i Brumunddal. Det er god plass og servering ved bordene. Som seg hør og bør er det sprit både bak disken og foran […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mattest

God jul! Årets siste ølspalte markeres med terningkast seks til en skikkelig stødig klassiker

Det er blitt noe av en tradisjon i mitt hjem at når alle er godt forsynt og nissen har gjort sitt, da synker jeg stille ned i en stol, venter på midnattsmessen fra Roma og nyter pavens selskap med en Julebokk fra Ringnes. Det er ofte et øl man kan stille klokka etter at er […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl

«Mens ribba gjør seg julegod, er denne ripassoen i ferd med å markere seg som en ypperlig ribbevin»

Ribbe er årets julemåltid for svært mange på våre trakter. Men hva er det som er selveste ribbevinen? Det gjenstår bare dager til juleinnspurten, og fortsatt er det mange mulige fulltreffere i sikte. Blant dem er en boblefylt Cremant, en slank og myk Grüner Veltliner, og en Valpolicella – en velegnet allrounder til julematen. Her […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Deilig vin til fest- og julemat – med finesse og spenst man knapt finner maken til

Her er ukas tre anbefalinger fra polet. Tørr og perlende norsk eplesider fra Hardanger, søt Sauternes fra Bordeaux og en sprudlende cremant fra Bourgogne – det er ukas tre utvalgte. Alde EpleciderSider frå Hardanger 20205895501, kr. 159,90 Det starter med en tørr og perlende eplesider, basert på Aroma, Gravenstein, Summerred og Discovery og med 6,9 […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Omakase by Alex Cabiao ål unagi

Sushi-legenden får full pott: – Ren nytelse!

Det sushilegenden Alex Cabiao steller i stand på kvisten i Matkvartalet sprenger skalaen for lokale restaurantopplevelser. Kriblingen i magen stiger i takt med de siste trinnene opp til råloftet der gamle Norrøna skofabrikk pleide å tørke skinn. Ryktene om at det innerst og øverst i Matkvartalet skal finnes en lekeplass for noen av landets mest […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg Tagged With: Alex Cabiao, alex sushi, Matkvartalet Hamar, Omakase by Alex Cabiao

HA tester Matkvartalet: «Aller mest vellykket er den gode stemningen, og at både servitører og kunder gir tydelig inntrykk av å trives»

Selv før alle spisestedene i Matkvartalet er helt på plass, er det vel verdt en førjulstur for å teste ut mangfoldet og smake bredden i gourmetbyen Hamars nye attraksjon. – Det sitter noen inni der og spiser, så da må det jo være åpent, sa Hanna til Henriette. Og ganske riktig, plutselig en dag var […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat

Spennende og deilig champagne til 300 kroner er ikke dagligdags

Her er ukas tre anbefalinger – alle med terningkast fem. Juleoppkjøringen starter tidlig. For det er mye som skal feires og snart må flaskene kjøpes inn. Her er tre viner som alle har mye å gå på til jul – både en Champagne, en musserende Vouvray og en rød Bordeaux. Roger Manceaux Cuvée de Réserve […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Hvor godt øl får du for en femtilapp på polet? Svar: Veldig godt

… hvis du handler riktig. Ukas juleøl er et eksempel på dét. Aass Juleøl vellagret koster akkurat 50 kroner hos Vinmonopolet. Da får du med deg ei 0,33-flaske med innhold på ni prosent. «Et mørkt brunt øl med svært rik maltduft med aromaer av julens krydder», heter det i bryggeriets egen omtale av ølet sitt. […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: Aass, juleøl, Øl, vinmonopolet

Ribbepizza passer bra før jul, men er det nok til å skape julestemning …?

Pizzanini har i en årrekke holdt stilen blant Hamars beste pizzasteder, og gjør det fortsatt. Nå for tida har de julemat på menyen også. Og nisse ved peisen. Frites i gourmetklassen, kalkunfilet i soppsaus, ribbe på pizzaen og riskrem til dessert. Førjulsmåltidene er i gang på Pizzanini også. Og hvorfor ikke? – Det er jo […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat

Ypperlig ferskvare som plasserer seg godt i øvre sjiktet av høstens nye viner

Årets Beaujolais Nouveau er her, til glede for alle som har sans for den aller ferskeste vinen. Nå er det gått ei uke siden årets versjon ble lansert med rekordmange flasker beaujolais nouveau på pol over hele landet. Her er tre gode alternativer. Jean-Paul Brun Beaujolais Nouveau L’Ancien 2020Burgund Beaujolais5804001, kr 184,90 En ypperlig ferskvare […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin s, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

«Aass har turt å ta fram et folkeøl med et større smaksbilde enn man forventer i denne prisklassen»

Vi plukker fra dagligvarehandelen i denne ukas ølspalte. Aass i Drammen har hatt tradisjon for å brygge anstendige juleøl, og denne 0,33-boksen til under 30 kroner er en slags spesialvariant. Bryggerimesterens juleøl kaller drammensbryggeriet ølet sitt. Dette er et litt mørkere og kraftigere øl enn den «vanlige» juleølen som Aass har i butikkene. Aass brygger […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: Øl

Denne menyen hadde vi ikke forventet! Men klarer de å levere julestemning …?

Julemeny er ikke det vi hadde forventet at lokalkroa Breidablikk skulle diske opp med. Så vi måtte bare ta turen over Stangebrua på jakt etter førjulsstemning i november. Siden Ottestad fikk sin helt egen restaurant midtsommers i 2017, har den ikke vært synonymt med tradisjonell norsk julekost. Derfor ble både Hanna og Henriette positivt overrasket […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, matanmeldelse, Mattest, restaurantanmeldelse

Skal du ha kortreist øl til jul, da bør du sjekke ut disse godbitene fra Stange

Vi skulle gjerne skrevet mye mer om lokalprodusert øl. Det er derfor gledelig at vi denne fredagen har Røhne Bryggerhus i Stange som tema. De har to juleølvarianter, som vanlig begge med butikkstyrke 4,7 prosent. Ikke tilgjengelig over alt, men bryggeriets eget gårdsutsalg samt Matfatet i Brumunddal er i alle fall to utsalgssteder. Begge kommer […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: Øl, øl spesial, ølspalta, ølspalte

Ukas suverene vinner er en pinot noir fra Alsace. Lekker sekser!

Visste du at nissen kommer fra Bordeaux? Eller kanskje ikke, men reinsdyrene har i hvert fall vært innom. Ifølge flaske-etiketten. Som alltid er det også i år et knippe enkle og snille juleviner som scorer på julemotivet på flaska. En av årets nye juleviner på polet er overraskende nok en Bordeaux. Kanskje det ikke blir […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

  • Gå til side 1
  • Gå til side 2
  • Gå til side 3
  • Interim pages omitted …
  • Gå til side 19
  • Next Page»

Tips: tips@h-a.no
Telefon: 62 51 95 00
Kontakt oss: red@h-a.no

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Geir Vestad
Fotosjef: Trond Lillebo


Kundeservice: Bestill abonnement // Omadressering // HA-kortet // Reklamasjon eller klager
Samtykke // Personvernerklæring // Om informasjonskapsler // Vilkår
Annonsér i HA: Bedrift / Privat
Logg inn på: eAvis // Mitt abonnement

Hamar Arbeiderblad © 2021 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no

Personvern og cookies

Hamar Arbeiderblad er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker.

Vil du endre dine innstillinger for kontakt? Her finner du dine samtykker

Les mer