Defrost Youth Choir, som består av 23 ungdommer fra kommuner i Hedmark, deltok på den femte internasjonale Copernicus Korfestivalen i Toruń, sør for Gdansk. Festivalen har fått sitt navn fra byens mest kjente innbygger: Nikolaus Kopernikus, astronomen som utformet det moderne heliosentriske verdensbildet.

Under avslutningsseremonien onsdag kveld ble det jubel i den norske delegasjonen, da det viste seg at Defrost vant begge sine klasser.

- Jeg er så stolt av ungdommene i koret, sier dirigent Thomas Caplin i en pressemelding. – Responsen fra dommere og publikum her i Toruń har vært fantastisk. Når dommeren tegner et hjerte på karakterskjemaet i stedet for kommentarer, vet vi at vi har nådd målet vårt.

Defrost konkurrerte og vant i klassene 'blandet ungdomskor' og 'pop'. De ble i tillegg valgt ut som ett av fire kor til å delta i Grand Prix finalen onsdag, som ble vunnet av et voksenkor fra Latvia. En av dommerne i Polen er norske Tove Ramlo-Ystad, som er en kjent person i både det norske og internasjonale kormiljøet.

- Jeg er kjempeimponert over Defrost og det nivået de har nådd, sier dommer Ramlo-Ystad i pressemeldingen.

Etter Toruń går turen videre til Gdansk, der koret skal nyte noen dager med ferie før de vender hjem til Hedmarken igjen. 

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.