• DEFROST
    FOTO: Kristian Einang

Det populære ungdomskoret er i disse dager klare for å ta fatt på et nytt eventyr. Senere i sommer reiser nemlig koret ut på en stor sommerturné som omfatter spillejobber i både Sør-Korea og Taiwan, og lørdag kveld framførte ungdommene turneens konsertprogram for i Hamar kulturhus.

Defrost fikk dermed mulighet til å teste ut det krevende programmet foran et trygt publikum hjemme i Hamar, og det var ikke hvilket som helst program som ble presentert. 28 ulike nummer fordelt på tre avdelinger gjorde lørdagens konsert til en aldri så liten maratonoppvisning, men både korsangerne og publikum så ut til å storkose seg gjennom samtlige sanger. Dirigent Thomas Caplin var naturlig nok fornøyd etter å ha bevitnet lørdagens krevende manndomsprøve. 

- Akkurat nå er jeg veldig imponert over disse flotte ungdommene. Jeg har aldri noen sinne vært med på en så lang korkonsert, sier dirigent Thomas Caplin fornøyd.  Han påpeker at det er ekstremt krevende å holde energien, trykket og harmonien oppe over en så lang periode.

- Det er utrolig hvordan denne gjengen klarer å huske alle arbeidsoppgavene. Det er ekstremt mye tekst og koreografi som må memoreres. Det er allikevel dette som skal til for å opptre på de scenen som venter oss, og nå vet vi at vi har det som skal til for å lykkes, smiler Caplin. 

Ungdomskoret Defrost fra Hamar ble opprinnelig startet som et prosjektkor i samarbeid mellom Erland Dalen og Thomas Caplin. Koret består av ungdommer bosatt i kommunene på Hedmarken. Defrost har imponert voldsomt i internasjonale korkonkurranser. I 2012 vant koret to gull som deltagere World Choir Games i Cincinatti, sommeren 2013 konkurrerte koret i champion-klassen under tidenes første European Choir Games i Graz, der de tok 2 gullmedaljer. Våren 2015 reiste Defrost til Budapest for å konkurrere i «Budapest International Choir Competition». I Budapest satt Defrost seg som mål å bli kategorivinnere i minst én kategori, og koret presterte over all forventning da de vant begge kategoriene, samt at de ble sendt til den store finalen «Grand Prix». Nå venter en et nytt eventyr for det populære ungdomskoret, og etter lørdagens konsert er det mye som tyder på at koret har flere magiske utenlandsopplevelser i vente.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.