– Disse dagene er så spennende, så forferdelig spennende.

Ti over ni tirsdag morgen pustet kultursjef Morten Midtlien noenlunde normalt igjen.

Bookingansvarlig Espen Solheim Røhne prøvde å beholde roen, men sa rett ut: «Du, jeg holdt på å kaste opp på morran.»

Billettsalget til a-ha-konserten på Stortorget tirsdag 14. august 2018 startet klokka 09.00 tirsdag 31. oktober 2017. Sju minutter senere sto telleapparatet på 6.900 solgte billetter, noen få minutter senere sto telleren på 7.500 – og midt på dagen hadde viserne flyttet seg til 8.000.

Håpet på 7.000

Sting solgte 8.000 billetter på halvannen time, Elton John solgte 10.000 billetter på under fem minutter. Hva forventet kultursjefen denne gang?

– Jeg håpet på 7.000 i løpet av dagen, sier Morten Midtlien.

– Og hva om det hadde stått 2.300 solgte billetter på rapporten som ble kjørt ut ti over ni på morran?

– Da hadde jeg ikke snakket med deg på morran, ikke tatt telefonen, ha, ha, ha … Men det fryktet jeg ikke, altså. Responsen vi har fått etter at a-ha ble annonsert har vært stor, faktisk har det vært mer engasjement enn da Elton John-konserten ble offentliggjort. Vi har hele vegen tenkt at dette ble bra.

Ingen plan B

– Hadde dere en plan B, ja, om telleren hadde vist 2.300 solgte billetter på morran?

– Nei, ingen plan B for denne dagen, det hadde vi ikke. Men vi hadde vært nødt til å lage en plan B.

– Du sa i forbindelse med oppsummeringen av Sting-konserten at det da gjaldt å «unngå å gå i fella og bli overivrig», har dere det, unngått å gå i den fella?

– Stortorget har en begrensning, i størrelsen selvfølgelig – og vi kommer ikke til å tyne prinsippene vi har for torget, sier kultursjefen.

Han advarer mot å strekke strikken for langt:

– Det gjelder å ikke bli hete i toppen og gi etter for ønske om stadig gå etter kulere ting.

Budsjettet denne gang er cirka 8,5 millioner. Det krever salg av cirka 9.000 billetter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.