Bandet som ble startet i 1964 i Hamar ruller videre, med ny vokalist og et nytt knippe låter på veg. Samtidig som TV-serien «En får væra som en er» ruller og går på skjermen, har siste hånd blitt lagt på verket som blir bandets første plateutgivelse med nye låter på seks år.

– Det føles veldig godt. Det er alltid mye jobb, sier Kristoffersen.

HER kan du møte mesterborgerkandidat Thor Gotaas.

på farten

«På farten i 55 år» blir tittelen på den nye plata.

– Tittelen kommer av en serie plater vi ga ut på 70-tallet, forteller Kristoffersen.

Låtene begynte han å skrive i januar. Først ut var singelen «Du må ha trua», med premiere på Lindmo i gullrekka på NRK. Dette var også den offisielle debuten til bandets nye vokalist Espen Hagen Olsen fra Moelv. Til Lindmo uttalte Kristoffersen at han har fått ny giv til låtskrivingen. noe han gjentar for HA.

– Spesielt med Espen, som er ung og sulten, har dette gitt meg gnist og tenning.

HER kan du møte mesterborgerkandidat Toril Nybrott.

Sommarslåta

Selv om tittelen på plata hinter om et tilbakevendt blikk, sier Kristoffersen at låtene er arrangert ut ifra mer moderne impulser.

– Vi har kanskje lagt oss på en litt mer ungdommelig stil. Vi har gjort en del små grep, og arrangementene er annerledes.

Han hinter til at det også blir noen gode slagere i kjent stil.

HER KAN DU STEMME PÅ OLE IVARS

– Så har vi en alle i bandet har store forhåpninger til, «Sommarslåta». Vi håper jo at det kan bli en sommerslager, selv om det avhenger at vi får spilletid på radio.

Ha hjertet på rett plass

De tør altså å gi ut et nytt album, i det Kristoffersen selv kaller «streamingens tid».

– Det blir jo færre og færre plasser å kjøpe CD-er. Men jeg synes dette er morsomt, sier han. For første gang siden 1989 gir bandet også ut et album på vinyl, men akkurat hvor stort det opplaget blir vet ikke Kristoffersen. Hvorfor han, og de kollegene som har vært med nesten siden starten, fortsatt driver Ole Ivars, handler til slutt om at de synes det er morsomt det de gjør.

– Du må ha hjerte for det. Så har det skjedd mye rundt musikken vår som vi ikke hadde drømt om.

Så har det da blitt noen spellemenn og hederspriser på bandet.

– Alt som dreier seg om at noen synes du har gjort deg fortjent til heder og ære er stas, sier Kristoffersen.

HER er en samlesak med alle kandidatene du kan stemme på.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.