– Vi forventer et helt spekter av reaksjoner, og vi håper at publikum kan prøve å være åpne og forstå kunstneren. Ingenting av det som skjer er tilfeldig, det er en større mening bak.

Det sier kurator og direktør ved Kunstbanken, Ingrid Blekastad. Allerede på fredag var festivalen godt besøkt, med over 300 skoleelever på besøk ved Kunstbanken.

– Nytt av året er at størstedelen av festivalen foregår ute, så vi har vært spent på været, legger Blekastad til.

levende bilder

Til sammen 16 norske og internasjonale kunstnere deltar i helgen på festivalen. Tittelen er «Levende bilder», og kunstnerne er plassert overalt i bybildet. Ikke alle HA snakket med lørdag formiddag kunne helt forstå det som foregikk, men de fleste var enige om at det var positivt at det skjedde noe annerledes i bybildet.

– Jeg er kommet til byen i dag for å se på de forskjellige kunstnerne. Sønnen min er aktiv kunstner i Oslo, så jeg synes det er flott at det skjer noe slikt i Hamar også, kunne Torunn Rise Børresen meddele.

Kunstner Anne Winther Tollnes var tilskuer denne dagen:

– Festlig at noe slikt skjer i Hamar, og det skaper tanker, forteller hun. Lurer på hvor mye de får betalt, legger hun til.

Ga alt

Performance-kunst handler om repetitiv aktivitet som kan foregå i flere timer, såkalt durational art. Årets seneste mjøsbad ble tatt av kunstneren Maline Casta fra Sverige. Hennes innslag tok pusten fra mange, da hun holdt det gående flere timer fredag og lørdag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00