Juryen begrunner tildelingen med at Frida Ånnevik har utviklet seg til å bli en av landets fremste tekstforfattere.

Her er et utdrag fra den offisielle begrunnelsen:

«Gjennom sitt arbeid som musiker, komponist og tekstforfatter har hun videreført den sterke tekst- og visetradisjonen vi har i Hedmark, samtidig som hun med sine nyskapende evner har bidratt til å gi visesjangeren nytt uttrykk.

Hennes tilknytning til Hedmark ses tydelig i tekstene som hun skriver og framfører på hedmarksdialekt.

Den tette tilknytningen til Hedmark viser hun også gjennom sine tolkninger av Alf Prøysen og Hans Børli.

Frida Ånneviks kunstneriske kvaliteter har ført til at hun flere ganger er nominert til Spellemannprisen, først i 2010 som beste nykommer og i kategorien beste viseplate. I 2013 vant hun Spellemannprisen i kategorien beste tekstforfatter med sitt andre album, «Ville ord». Dette albumet ble samme år også nominert til beste viseplate. I 2014 ble albumet «Skogens sang» nominert til Spellemannprisen i kategorien åpen klasse.

Hun har også mottatt Tekstforfatterfondets debutantpris Lyspunkt og Vidar Sandbecks kulturpris Regnbågåbrua. I 2014 ble hun tildelt Klassekampens kulturpris Neshornet.

Ånnevik fikk i 2015 Prøysenprisen for sitt arbeid med å videreføre arven etter Alf Prøysen, hvor det i begrunnelsen framheves at hun de seneste årene har stått fram som en av Norges aller beste og sterkeste stemmer.»

Juryen har bestått av fylkesordfører Dag Rønning (Sp), fylkesråd Lasse Juliussen (Ap), Margrethe Skjærbæk (Ap), Erik Ringnes (V) og Solveig Seem (H).

Prisen deles ut i forbindelse med Hedmark fylkestings julemiddag tirsdag 15. desember.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.