Teater Innlandets eventyr tar nemlig utgangspunkt i nyere tid. Robin lever under trange kår sammen med sin mor. Faren sitter i fengsel, og situasjonen blir ikke bedre når morens venn, Johan, flytter inn sammen med sine to barn, Fred og Marion. Johan viser seg raskt fram som en ufyselig og ustabil fyr, og med det rømmer Robin til skogs.

Reiser i tid og rom

Der drømmer han seg inn i Robin Hoods verden, og gjennom effektive virkemidler forvandles scenen raskt til Sherwoodskogen anno 1200-tallet. Via Robins fantasi møter vi på flere karakterer i skogen, og sammen med Fred, Lille John og de andre fredløse starter Robin Hood et opptog for å velte Prins Johan fra makten. Slik veksler «Jeg er Robin Hood» i tid og rom, og resultatet er et moderne og grovalvorlig familiedrama fortalt som et fartsfylt, energisk og spennende eventyr. Det er et særdeles vågalt fortellergrep i en familieforestilling, men i dette tilfellet oppleves allikevel grepet, og den påfølgende effekten, som positivt.

Det gjør i alle fall forestillingen langt mer interessant for de voksne i salen. Hvorvidt aller barna klarer å holde følge med de ukonvensjonelle fortellergrepene er et annet spørsmål, men med scenekampkoreografi, sang, dans og imponerende stunts får allikevel de yngste i salen sitt å følge med på.

Energisk besetning

Gjennom Robin Hoods moralske kompass forteller Teater Innlandet en historie som handler om å kjempe for det man selv mener er riktig. At man bør sto opp når man mener at noe er galt, og ikke minst, at det er helt greit å be om hjelp hvis man trenger akkurat det. Satt i en moderne og gjenkjennbar setting får man budskapet plantet i trynet, og på den måten har regissør Morten Joachim lykkes med sine fortellergrep.

Her har skuespillerne mer enn nok å gjøre på scenen, og besetningen gjør en god og overbevisende jobb. Stykkets musikalske bidrag fungerte stort sett bra, men det er grunn til å tro at sangene sitter enda bedre etter hvert som besetningen reiser Innlandet rundt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.