Det har blitt en tradisjon at Hamar Park fylles opp med mennesker den siste helga før skoleslutt i juni. 2018 blir intet unntak, og arrangørene er klare for å stå på for å trekke publikum til parken under årets Mylderfestival.

– Vi har ikke noe helt tall, men vi estimerer at det var rundt 400 besøkende på fjorårets festival, sier Esten Segbø.

Han er med i komiteen som arrangerer festivalen. En annen som er med i denne komiteen er Hans Jørgen Wallumrød.

– Besøkstallene i fjor var omtrent like som de har vært de to foregående årene, og vi håper jo på litt flere besøkende i år, sier Hans Jørgen.

– 400 besøkende er et helt greit tall, men det hadde jo vært fint om flere hadde tatt turen, legger Esten til.

Årets festival vil være bygd opp omtrent som på samme måte i fjor.

– Det er fortsatt en del ting vi diskuterer, men så langt ligger profilen an til å bli ganske lik den vi har hatt tidligere. vi kommer til å ha en kafé med kortreist mat og scenen er der den alltid har stått. Vi skal prøve å få oppgradert backstagen, slik at det blir litt mer profesjonelt, sier Hans Jørgen.

Roer ned musikken

Fjorårets Mylderfestival bar preg av en del litt tyngre musikk. I år ønsker arrangørene å åpne for litt roligere musikk på festivalen.

– Vi ligger an til å få en spennende lineup med musikk som er litt roligere og parkvennlig enn det var på fjorårets festival, i stedet for bare pønk og hardrock, sier Wallumrød.

– Vi kan ikke si noe om hvem artistene blir enda, men vi kommer til å ha noen lokale artister, slik som vi har hatt tidligere, og så blir det noen litt større nasjonale, legger han til.

Fjorårets festival bød på lokale artister som Rabiat, Iver Nordli og Williams War Opposition, samt nasjonale artister som Blood Command og Lüt.

Strategisk valg av dato

Festivalen går av stabelen 16. juni, og det er ikke en tilfeldighet at den er plassert akkurat da.

-i fjor hadde vi et godt forhold med Volumfestivalen, som var innom og holdt stand. Vi prøver å unngå å kollidere med større festivaler i området som Tømmerstock og Volumfestivalen, sier Hans Jørgen Wallumrød.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.