«Jeg reiser ikke alene» viste seg å være en musikalsk fortelling som ikke bare inneholdt et utvalg av Flagstads romanserepertoar. Sopranen Isa Katharine Gericke fortalt nemlig også om Flagstads liv, med utgangspunkt i reisevirksomheten og menneskemøter.

Hun vekslet mellom å være forteller, Kirsten og andre roller, og levde seg inn på meget ekspressivt vis. Hun imponerte med sin allsidighet, og sang seg praktfull gjennom et allsidig repertoar, med hovedvekt på nordiske komponister.

Akkompagnert av ingen mindre enn Bengt Forsberg, som også var involvert i det teatralske med replikker og som laget tonefølge til følelsene. De to skapte en spennende kveld, hvor publikum fulgte nøye med.

Forestillingen var skrevet av Kristen Grødem.

LEDEREN Delvis fornøyd

Daglig leder Solveig Rønningen er delvis fornøyd med årets festival.

– Det ble ikke helt de store publikumstall i år. Vi hadde forventet langt flere til åpningskonserten med Unge Mestere, samt Operapub. Vi må evaluere det hele og vurdere programmet, kanskje det har vært for tett? Åpningskonserten varte i 2,5 timer, og da orker man kanskje ikke å dra til Gregers etterpå? sier hun.

PUBLIKUM MEGET FORNØYD

– Vi hadde også ventet flere til aulaen på lørdag, for å møte de unge sopranene. Men uansett er dette en del av programmet som vi aldri kan gi slipp på, for det er det Flagstad handler om.

Heldigvis finner Rønningen også lyspunkter:

– Vi har fått strålende tilbakemeldinger på absolutt alt. De som var på Operapub storkoste seg, for det var et rått nivå! Mange av konsertene hadde fortjent langt flere tilhørere etter tilbakemeldingene å dømme.

– Seteroperaen på Målia var utsolgt på forhånd, men her dukket det opp cirka 50 publikummere ekstra, uten billett. Vi fikk laget plass til dem, og nå vet vi at kapasiteten der er 400 publikummere, avslutter hun likevel optimistisk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00