– Dette var helt topp. Først fikk vi en skikkelig flott spasertur, og selve forestillingen var veldig bra. Med dette været ble dette en helt topp dag, stråler Rolf Aage Larsen. Han og Gudbjørg Birna Bragadottir var blant de drøyt 400 menneskene som nøt kombinasjonen av natur og kultur under lørdagens seteropera på Målia. 

Stor interesse

Arrangørene hadde egentlig planer om å legge ut 200 billetter, men skjønte raskt at langt flere ville ta del i festivalens første seteropera. Noen fant fram sykkelen, andre brukte beina, og like før operaen var i gang var hele 400 publikummere var på plass i Målia. Der ventet en fornorsket versjon av Donizettis «Elskovsdrikken», og med utsikten av Hedmarksvidda som bakteppe ble lørdagens konsert en idyllisk opplevelse for de frammøtte. 

Det er Lars Eggen som er initiativtakeren og pådriveren bak Opera di Setra. Eggen har allerede produsert ulike operaoppsetninger i vakre omgivelser hjemme i Tylldalen, og i disse dager har han tatt konseptet ut på turné. Sammen med tenor Ole Morten Velde, bass Trond Gudevold, sopran Gunda Marie Bruce, sopran Ingeborg Francke, pianist Eva Holm Foosnæs og regissør Ronald Rørvik presenterte Eggen en lettfattelig og humoristisk versjon av «Elskovsdrikken». 

– Fantastisk framført

Stemningen var god fra første stund, og publikum så ut til å nyte hver eneste sekund av operaen.

– Det var veldig bra. Lyden var god, og selve stykke ble fantastisk framført.Vi har kost oss skikkelig, sier Bragadottir, som får støtte av sidemannen Rolf Aage Larsen.

– Jeg har vært på Den Norske Opera i Oslo, og dette var en like bra opplevelse. 

– Det er veldig bra at de har tilpasset stykket med norske tekster. Jeg kan nemlig lite italiensk, smiler, Larsen. De hadde tatt turen fra Flisa for å ta del i lørdagens arrangement, og begge er klare på at de gjerne kommer tilbake hvis festivalarrangørene inviterer til gjentakelse.

– Dette er selvsagt veldig avhengig av været, og vi var heldige i dag, sier Larsen.

– Her er det uansett veldig godt tilrettelagt med en scene foran et naturlig amfi. Vi kommer gjerne tilbake, sier Bragadottir. 

Fornøyd festivalsjef

Festivalsjef Solveig Rønningen åpner opp for å lage en tradisjon av seteroperaen, men påpeker samtidig at de er helt avhengige av hjelp fra frivillige og samarbeidspartnere.

– Folk uttrykte allerede i pausen at dette må bli en tradisjon, men dette må bli en vurderingssak når ting har fått roet seg litt ned. Dette er en stor arbeidsbelastning for de frivillige som er med. 

– Vi må høre om de synes det er verdt det, men etter en dag som i dag tror jeg nok at de aller fleste mener at det frister med en gjentakelse, sier Rønningen, som er strålende fornøyd med at så mange som 400 fant vegen til festivalens seteropera. 

– Vi snakket tidlig om at vi skulle legge ut 200 billetter, og med 400 solgte billetter kunne vi egentlig ikke vært mer fornøyde, sier festivalsjefen. Hun forteller samtidig at Målia har kapasitet til å huse minst 500 publikummere. 

Se bilder fra lørdagens operaforestilling øverst i saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.