• FANGST: Anders Kurud med en gjedde på 6,7 kilo.Foto: Privat

«Tok den i Åkersvika. Bilder kan du få hvis du vil ha», tekstet fiskeren Kent Evenrud fra Ottestad.

Om vi vil ha? Selvsagt. Et beist på 14,6 kilo, den måtte vi se. Og bildet kom, av ei enorm gjedde, en blid fisker – og med en følgemelding:

«Fin fisk ve (smilefjes)».

Kent Evenrud har hatt litt av ei uke. Torsdag i forrige uke, 9. juli, meldte han inn ei gjedde på 8,2 kilo – og den siste uka har innmeldingene kommet jevnlig. Det toppet seg (foreløpig?) mandag, med monstergjedda på 14,6 kilo.

Vi har sett det før og er ikke overrasket. Når gjeddemesterne finner ut av det, både med vannstand og sted, så drar de inn disse «Innlandets krokodiller». Med Kent Evenrud fra Ottestad har vi nok et eksempel. 14,6, 10,6, 8,2, 8,2, 8,0, 5,5 og 5,1 på ei uke er voldsomt.

Morsomt også med far og datter på fisketur, som også fikk et møte med ei skikkelig storgjedde ved Skreiberget. Datter Emma og far Stein Ola Klafstad fra Tangen dro opp ei gjedde på 13 kilo 5. juli.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.