• STOLT: Benjamin Lunde Hansgård (9) fra Furnes tok denne ørreten i Renaelva. Foto: Privat
  • DIGER: Emilian Szirmai-Hauge (5) fra Hamar viser fram ei skikkelig gjedde. Foto: Privat

Niåringen Benjamin Lunde Hansgård fra Furnes løftet inn en ørret på 1,2 kilo i Renaelva, og Robert Odden Lindsveen fra Brumunddal tok en ørret på 1,2 kilo, på spinner, i Atnaelva. Det må være et godt startskudd på en sesong-avslutning det er store forventninger til.

Brumunda?

Hva kommer til å skje i Brumunda denne høsten? Det er et av spørsmålene det knyttes stor spenning til. De to siste sesongene har gitt en eventyrlig sesongavslutning i Norges beste ørretelv. De siste dagene av august i fjor måtte være et eventyr for dem som jaktet ørret i Brumunda, og året før, i 2014, ble det tatt mange store ørret i løpet av siste uka av august.

Og enkelte av dagene, i begge disse årene, var hva vi sportsfiskere kaller elleville. 20., 23., 24. og 25. august i 2014 ble det meldt inn tretten store ørret fra Brumunda, og en dag som 28. august i 2015 ble det meldt inn fem grove ørret.

Kjentfolk

Når fisken går for fullt opp denne flotte elva, som renner gjennom sentrum i Brumunddal, så virker det nesten som om ørreten biter på hva som helst når som helst – men slik er det selvsagt ikke. Ørretjegerne i denne elva kjenner hver en stein, hver en strømkant, hver en kulp – og de vet akkurat hvordan de skal håndtere et slik type fiske.

Vi andre kan selvsagt også være heldige, men karene som kjenner Brumunda godt er i en helt egen divisjon i dette terrenget. Derfor er det alltid spennende å se hva som skjer når høsten kommer, når nedbøren løfter vannstanden – og ørreten skyter fart opp i elva.

Her er august. Tiden er her. Og: Bare noen få dager igjen av sesongen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.