«Et kunststykke», sier erfarne fiskere i Trysil om denne historien. Folk sliter med å finne fram minner om fangst av ørret på denne størrelse i selve Trysilelva.

– Jeg fikk fri på hjemmebane et par dager og benyttet anledningen, sier Wilhelm Holst.

Man kan trygt si at han gjorde akkurat det, benyttet anledningen.

Ettermiddag

Denne ruggen hogg på en sluk på ettermiddagen tirsdag. Akkurat hvor ørreten slo til vil fiskeren fra Ottestad ikke si, men han røper at det var høyt oppe i elva.

– Hvor lang tid brukte du på å lande denne?

– Ikke så lang tid. Kanskje ti–femten minutter. Jeg kjørte fisken hardt, og ikke hadde jeg håv, heller. Og kameraten min, som sto en stykke unna, rakk ikke opp før fisken var på land.

En fisk

Wilhelm Holst og kameraten fisket et par dager, og denne ørreten, på tre kilo, var den eneste fisken Holst tok på denne turen. Uten at det spiller noen rolle. Erfarne fiskere hadde vært svært fornøyd om de hadde tatt en slik rugg i løpet av en hel sesong.

Topper harrklassen

Fornøyd var også Jorunn Glorvigen som tok en harr på 1,5 kilo i Langsjøen i Tolga 10. juli. Med den fisken, så topper Jorunn i dag klassen for harr.

Les også
HELG Her er HAs interaktive fiskeguide til deg. 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.