Sander tok sin abbor forrige torsdag, og han er så fornøyd som bare en storfisker kan være.

En annen storfisker på fiskekonkurranselista er Frida Grøtholm Eggen på elleve år, som har meldt inn stor fisk både i klassen for ørret elv og i klassen for harr. Frida tok en ørret på 1,2 kilo på en rapala, og en harr på flue – begge i Glomma ved Tolga.

Moro med Mike

Spesielt stas er det å ønske velkommen til Mike Skeibrok Maurud. Denne tiåringen er, tro det eller ei, en rutinert storfisker – med plass i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse siden han var seks år. Allerede i 2012 var Mike Skeibrok Maurud fra Furnes inne på lista med to abbor – begge tatt i Åkersvika. I 2014 landet han en ørret på 1,7 kilo i Renaelva, samt en kilosharr. I fjor sveivet han inn to store harr – og i år tok han en 46 centimeter lang ørret på drøyt kilo’n, også i Renaelva – på tørrflue!

I eposten med innmeldingen av Mike’s ørret står det skrevet: . «Tatt med fluestang på tørrflue, med litt hjelp av far.»

Herlig.

Mange fisker

Norske barn er ivrige fiskere, det viser også undersøkelser gjort. Åtte av ti barn mellom 11 år og 16 år fisker en eller flere ganger i året. Både jenter og gutter. Dessverre viser undersøkelser gjort for Norges Jeger- og fiskerforening (NJFF) at jentene dropper ut av sportsfiske når de blir ungdom. Hvorfor? Det vet ingen. Men når det gjelder friluftsliv generelt, så fortsetter jentene like ivrig som gutta – men jentene lar etter hvert fiskestanga ligge igjen hjemme. Dessverre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00