• FORNØYD: Magnus Holland-Olssen (12 år) med en abbor på nær kilo’n. Foto: Privat
  • RUGG: Erik André Engelstad tok denne flotte ørreten i Mjøsa torsdag. Den ble tatt på wobbler utenfor vannverket Stange. Vekt 4,66 kilo!.

«At folk på Stavsjø er noen kløppere til å fiske abbor kommer av Grøtlitjernet som ligger inntil vegen like østafor grendesamfunnet», het det i en reportasje i Hamar Arbeiderblad for drøyt tjue år siden.

Det var altså akkurat her, i Grøtlitjernet, at Emil også tok sin store abbor sist søndag. 1,205 kilo, for å være nøyaktig.

Ikke langt unna, langs samme vegen, tok en annen kar fra Stavsjø, Jørgen Lystad (9), en abbor på nesten en kilo i fjor. Med den fisken vant han hovedpremien i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse i 2015.

Mjøsabbor

Grøtlitjernet ved Nesvegen har også sin historie. Gjedda dominerte i sin tid, tjernet har vært rotenonbehandlet, tjernet har vært tømt, det ble sent på nittitallet satt ut mjøsabbor – og Emils abbor på 1,2 kilo er ganske sikkert et resultat av innsatsen til Nes og Helgøyas jeger- og fiskerforening.

Også for et par år siden ble det meldt inn en abbor på over kilo’n, tatt i Grøtlitjernet, til Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse.

Storabbor

Sportsfiskerne i Hedmark kan abborfiske. I fjor vant Rolander Johannessen fra Ottestad klassen for abbor med en fisk på 1,9 kilo, året før vant Mette Bekkevold fra Løten klassen med en abbor på to kilo – noe som er en uvanlig stor abbor. Årets liste toppes av Sigurd Cottis Hoff fra Løten med en abbor på 1,350 kilo tatt i Rokosjøen.

Det er visstnok tatt abbor på mer enn tre kilo i Norge.

I Romania er det tatt en abbor på fire kilo på stang, ifølge Wikipedia – og samme kilde forteller om en abbor på sju kilo tatt i Tyskland, men den ble ikke tatt på stang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.