- Det er uheldig for Løten Høyre, mener gruppeleder Oddny Prytz.

Nielsen er en av tre Høyre-politikere i kommunestyret, men de fem siste av sju kommunestyremøter i år er gjennomført uten ham. Også i kontrollutvalget har han glimret med sitt fravær siden vårparten, da møtet 25. april ble hans foreløpig siste. Tre møter er avholdt senere - uten Nielsen.

Hektisk skiftarbeid

- Jeg har siden april vært i en ny jobbsituasjon hos Nortura Rudshøgda, hvor skiftarbeidet det medfører har vært vanskelig å kombinere med politiske møter ettermiddager og kvelder, forklarer han selv.

Før sju av de åtte møteforfallene har Nielsen meldt ifra til politisk sekretær Anne Randi Bjørklund i kommunen, slik han skal gjøre. Folkevalgte har full anledning til å gjøre dette, og det er ikke i strid med reglene. Likevel er både gruppelederen og leder Kjell-Erik Nordahl i Løten Høyre kritiske til måten uteblivelsen har skjedd på.- Han burde søkt permisjon, men det er ikke gjort. Selv har jeg ikke snakket med ham, og kjenner ikke bakgrunnen for alle forfallene, som jeg egentlig ikke har noe med. Men jeg synes vi som tillitsvalgte av folket skal være såpass ansvarsfulle at vi møter opp, sier Oddny Prytz.

Ble styresak

Noen ganger har Løten Høyre ikke klart å stille vara for Nielsens forfall. Partileder Nordahl lot bekymring for møteskulkingen bli en styresak tidligere i høst.

- Jeg synes ikke det er bra som folkevalgt å stille så sjeldent, og det var Frode Nielsen enig i. Han har fortalt meg om jobbsituasjonen, og jeg har bedt ham om en permisjonssøknad. Det er det mest ryddige for demokratiet, sier Nordahl.

- Jeg har gitt beskjed til Nordahl og politisk sekretær, og jeg tror på grunn av arbeidspresset at jeg heller ikke rekker å stille til det siste styremøtet 12. desember når budsjettet skal vedtas. Utover det må jeg se an situasjonen, sier Nielsen.

De to siste kommunestyremøtene og det siste kontrollutvalgsmøtet har partiet kunnet stille faste vararepresentanter som følge av styresaken og avklaringen den medførte.Nielsen er ikke den eneste med fravær.

Uavhengigrepresentant Unni Østberg-Kristoffersen har uteblitt fra kommunestyret fire ganger i år, og mange har to og tre forfall.- Generelt mener jeg vi har engasjerte og pliktoppfyllende politikere fra alle partier i Løten, og Nielsen har sikkert sine forfallsgrunner, som alle andre, sier ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap).

Les også
DEBATT Les hva HA mener.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.