Orginalen blir av mange hyllet som et mesterverk og har skaffet seg en dedisert fanskare. Andre mener den er helt ok, og at statusen den har oppnådd er litt ute av proposjoner.

Jeg vil plassere meg selv i siste kategori, og hadde følgelig ikke alt for store forventning til oppfølgeren utover å bli underholdt noen timer.

Bra action

Plottet er sci-fi nok: En generasjon roboter, kjent som replikanter, gjorde opprør og de fleste har blitt «pensjonert», det vil drept. Noen få roboter overlevde, og de som har i oppgave å jakte ned de siste av disse kalles Blade Runners.

Denne gang er det «K», spilt av Ryan Gosling, som har i oppdrag å spore opp generasjonsrobotene som skal tilintetgjøres. Ved en slik operasjon kommer han over noe mistenkelig. Det viser seg at replikanten han terminerte hadde begravet en gravid replikant-kone av samme generasjon, flere år tilbake i tid. Saken er bare den at roboter av denne generasjonen ikke skulle være i stand til å formere seg.

Etterforskningen leder «K» til den pensjonerte blade runner-agenten «Deckard» (Harrison Ford) som forsvant sporløst for tretti år siden. Han har levd isolert i en forlatt del av landet og underholdt seg selv ved å drikke whiskey og se gamle hologram-opptredener av Elvis.

Aldrene ford

De to blir overfalt av utsendingene til Wallece, som kjøpte det som var igjen av replikantfabrikanten Tyrell Corporations. Gjensynsgleden med Harrison Ford er sikkert spesielt hyggelig for de som var unge i 1982, men med dagens briller fremsto det som om Harrisons Ford har et begrenset antall troverdige slosskamp-scener igjen på lerretet.

tiden gikk fort

Om man er die hard-fan av originalen får man det man er ute etter. Superstjerne-regissør Denis Vileneuve har åpenbart studert originalen.

«Blade Runner 2049» er velprodusert som bare en storsatsende Hollywood-film kan være. Bilder, musikk, dialog, skuespill, klipping og handling holder svært høy kvalitet og står til hverandre. De to timene og førtitre minuttene som filmen varer gikk unna rimelig fort.

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.