Constantine Nikas (Robert Pattinson) drar sin mildt utviklingshemmede bror Nick ut fra terapi-kontoret og tar ham med som partner i et bank-ran. Constantine er mistroisk til myndighetene og erfaringen har lært ham at den eneste måte å overleve er ved å ta være på seg selv og sine nærmeste. Ranet går galt, og broren Nick havner i fengsel hvor han får grisejuling som følge av sin avvikende adferd. Constance starter en desperat jakt for å få tak i penger til å kausjonere broren ut, og går seg vill i en labyrint av kriminalitet og narkotiske stoffer. Det er klamt, det er klaustrofobisk, og på grensen til absurd. Men det er virkeligheten.

Filmen er en svært troverdig skildring av underpriveligerte eller fattiges kår i USA, med alt hva det innebærer av rus og kriminalitet. Vi ser en varme og solidaritet blant de svakerestilte, men generøsiteten og tillitten mennesker i mellom slår tilbake på dem som utøver den.

Flere av sekvensene var direkte ubehagelige, og det var til tider svært vanskelig å forestille seg at mennesker kan være så moralsk forkrøplet som det som skisseres i denne filmen.

Men dette er altså ikke en fremtidsdystopi som skal advare mot hvordan ting kan gå, den forteller derimot om en dyster virkelighet som de fleste av oss er skånet for.

Terningkast: 4

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00