Dialogen har allerede høstet applaus og latter, der de sitter ved kjøkkenbordet, «Onkel Bjarne» og bygutten «Anders» som har kommet hjem til bygda – og startet med litt hogst i skogen:

«Du kan faen ikke fortelle meg at du kan bruke øks. Du er en tulling, du driver jo som en gærning.»

Og:

«Ja, jeg skjønner jo at man må gjøre som alle andre gjør…»

«Neida, du trenger ikke gjøre som alle andre gjør, men du må gjøre som folk.»

Premiere på kino er 7. april – men på Hamar kan det løses billett til forestillinger under filmfestivalen «Hamarama», 22. – 26. mars.

Litt om filmen, fra presentasjonens vaskelapp:

«Anders (Anders Baasmo Christiansen) vokste opp i Rukkedalen med sterk utbrytertrang. Han skulle ut i verden og aldri se tilbake. Men etter tjue år i Oslo er livet fremdeles ikke på plass.

Med en følelse av å ha mistet alt som betyr noe, vender han tilbake til hjembygda og flytter inn i småbruket han har arvet etter sine foreldre. Med øks og nevekraft fordriver Anders dagene med å hogge trær i skogen sin, men han er ingen skogsarbeider.

Han har ingen plan for det han gjør, bare et mål om å finne roen i naturen og gi seg hen til det fysiske arbeidet. Idyllen slår raskt sprekker når han møter sine slektninger, som mener han lar arven etter familien gå til spille.»

Hoggeren

Regi: Jorunn Myklebust Syversen

Språk: norsk

Produksjonsår: 2017

Skuespillere: Anders Baasmo Christensen Bjarne Syversen Terje Syversen Inger Grethe Syversen Benjamin Helstad

Sjanger: Drama / Komedie

Spilletid: 1 t. 22 min.

Nasjonalitet: Norge

Aldersgrense med begrunnelse: 9 år Partier med mørk og utrygg stemning gjør at filmen får 9-årsgrense.

 


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.