Vi følger de to unge detektivspirene Tiril og Oliver. Oliver får sykkelen sin ødelagt når han sykler ned i et hull på en slette, og snart ser de at det blir flere og flere hull på sletta. De bestemmer seg for å ta den som har laget hullene, og det er her problemene starter for de to. Heldigvis får de god hjelp av hunden Åtto og bestefar. Sistnevnte hjelper detektivene med blant annet å framkalle gamle bilder, slik at de bedre kan skjønne gjerningsmannens motiv. Det hele spisser seg til da detektivene skygger gjerningsmannen og finner ut hva han driver med, og det er her seeren får oppleve mest spenning. Filmen er gjennomgående spennende for de yngste, men også for de litt eldre. Selv om det er nok spenning i «Operasjon Mørkemann» er det allikevel sjarmen denne filmen vinner på. Eldar Vågan gjør en god jobb i rollen som bestefar, og dette er en av de rollene som virkelig skinner igjennom i filmen. Mørkemannen spilles av Finn Schau, og dette er en karakter som utvikler seg godt igjennom filmen. Helt ifra introduksjonen som en skummel mørkemann, fram til slutten som en mann som ikke er så skummel og ond som han later til å være.

graver i fortiden

For å finne ut av mysteriet må detektivene grave i fortiden. De finner ut at mørkemannen ikke har levd et knirkefritt liv, og at det egentlig er ganske så synd på ham. Historien er ikke så veldig original, men selv om originaliteten ikke er helt til stede er det nok av sjarm og spenning til å veie opp. Filmen tar for seg noen ganske så alvorlige historier om barnehjem, selvmord og kriminalitet, men disse er såpass snilt skildret at det burde gå greit for de fleste å se denne filmen.

for hele familien

«Operasjon Mørkemann» er en film som passer for hele familien. For de yngste er det nok mest stas med hunden Åtto som advarer detektivene når farer lurer, mens for de eldre så er kanskje historien om mørkemannen og hans familie noe som sitter igjen etter filmen. Denne filmen er en familiefilm som anbefales for de fleste. «Operasjon Mørkemann» er rett og slett en sikker vinner blant de fleste i hele familien.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.