Etter noen tafatte forsøk på 90- og 2000-tallet er det klart for en nye runde med levende lik, og man skjønner tidlig at revitaliserte «The Mummy» blir en langt mer begivenhetsrik opplevelse. Selve historien er noe forutsigbar og uengasjerende, men «The Mummy» leverer allikevel godt som kilde til god underholdning.

Godt håndverk

Filmen byr på godt visuelt håndverk i form av stilfulle bilder, levende lyddesign, forfriskende suspens samt imponerende og kreative actionsekvenser. Minuttene flyr unna slik de skal gjøre i en god actionfilm. Midt i det hele står Tom Cruise, og superstjernen gjør som alltid en grei jobb i hovedrollen.

Bare begynnelsen

«The Mummy» roter seg allikevel litt bort med introduksjonen av Russel Crowes karakter, Dr. Henry Jekyll; en figur som er kjent gjennom forfatter Robert Louis Stevensons bok «The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde». Hvorfor akkurat Dr. Jekyll dukker opp i denne filmen vites ikke, men man kan ane at Universal Pictures nå er i gang med det som kommer til å bli en serie av monsterfilmer. Filmer som henger sammen på samme måte som Marvels Avengers og DC-Comics Justice League. En litt ufullstendig avslutning hinter i alle fall mot at «The Mummy» bare er starten på en lengre historie.


Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.