Etter noen tafatte forsøk på 90- og 2000-tallet er det klart for en nye runde med levende lik, og man skjønner tidlig at revitaliserte «The Mummy» blir en langt mer begivenhetsrik opplevelse. Selve historien er noe forutsigbar og uengasjerende, men «The Mummy» leverer allikevel godt som kilde til god underholdning.

Godt håndverk

Filmen byr på godt visuelt håndverk i form av stilfulle bilder, levende lyddesign, forfriskende suspens samt imponerende og kreative actionsekvenser. Minuttene flyr unna slik de skal gjøre i en god actionfilm. Midt i det hele står Tom Cruise, og superstjernen gjør som alltid en grei jobb i hovedrollen.

Bare begynnelsen

«The Mummy» roter seg allikevel litt bort med introduksjonen av Russel Crowes karakter, Dr. Henry Jekyll; en figur som er kjent gjennom forfatter Robert Louis Stevensons bok «The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde». Hvorfor akkurat Dr. Jekyll dukker opp i denne filmen vites ikke, men man kan ane at Universal Pictures nå er i gang med det som kommer til å bli en serie av monsterfilmer. Filmer som henger sammen på samme måte som Marvels Avengers og DC-Comics Justice League. En litt ufullstendig avslutning hinter i alle fall mot at «The Mummy» bare er starten på en lengre historie.


Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00