En Amanda-pris til onkel Bjarne Syversen for jobben som «Onkel Bjarne»? Det er allerede nevnt, og det er fortjent. For onkelen til regissør Jorunn Myklebust Syversen tar seg inn i norsk spillefilm med den største selvfølge. Spiller han? Eller? Samme kan det være. Onkel Bjarne er perfekt i jobben som «onkel Bjarne».

Høydepunktet for mange blir antakelig når han tar for seg «Anders» ved kjøkkenbordet, når denne «bygutten» har kommet tilbake til bygda og begynt å hogge, helt uten mål og mening, oppe i skogen – og praten har begynt å ta av i bygda ...

– Tulling!

– Du er en tulling! Du driver jo som en gærning!

Sier «Onkel Bjarne». Og «Anders» velger å knapt forsvare seg. Og jammen tror jeg faktisk at han, skuespilleren Anders Baasmo Christiansen, også er litt usikker – når «Onkel Bjarne» veiver ut sine verbale slag.

Herlig lyd

Det skulle egentlig vært en novellefilm, en slags kortfilm – og det er også ganske tydelig. Men gjør det noe? Jeg tror ikke det. Helt sikkert er det at regissør Jorunn Myklebust Syversen når oss, vi oppfatter og minnes på noe vi nok har visst hele tiden: naturen er i seg selv en terapi.

Lyden av trærne som felles. Lyden av øksa. Nærheten til en helt vanlig skog. Det er nesten så vi kjenner lukta.

Det er lett å se at Anders Baasmo Christiansen liker denne jobben. Og ikke minst liker han onkel Bjarne. tante Grethe og fetter Terje. Det gjør vi også.


Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.