I Norge er det ikke uvanlig å pusse opp. Dette har tidligere blitt satt på spissen i den originale «Norske Byggeklosser» fra 1972. I oppfølgeren er det Merete (Ine Jansen) og Jens (Anders Baasmo Christiansen) som skal pusse opp. De to bor opprinnelig hos Jens’ mor (Anne Marit Jacobsen) og har planlagt en ferietur over lengre tid. Plutselig får Merete vite at hun har arvet et hus etter sin filletante som gikk bort som følge av en sprengningsulykke. De drar for å se på huset, og det er her problemene starter. Paret rekvirerer arkitekten Birk Tybring (Atle Antonsen). Tybring er en eksentrisk type som blant annet ser for seg et tilbygg av leire og halm. For å utføre oppussingen trengs det håndverkere. Et utenlandsk håndverkerteam blir satt på oppgaven, og det viser seg at det ikke er så lett å pusse opp som man skulle tro.

Mannen med mange roller

Atle Antonsen spiller ikke mindre enn 11 roller i løpet av filmen. En av dem som stikker seg mest ut er rollen som den polske håndverkeren Mischa. Mischa sier selv at han er både håndverker, rørlegger og maler, og det første inntrykket seeren får av håndverkeren sier mye om karakteren. Mischa er en herlig parodi på en stereotypisk håndverker. Her må Antonsen krediteres for sin elegante gjennomføring av en karakter som mange vil kjenne igjen. De mange andre rollene Atle Antonsen innehar i filmen er med på å gi filmen humoristiske stikk og de fleste karakterene virker gjennomarbeidede. Karakterene til Antonsen, sammen med samboerne Merete og Jens skaper god underholdning for folket, og mange av scenene er til å le godt av. Latteren sitter særdeles løst når bygningsinspektøren kommer på besøk og får øye på Mischa. De to utspiller en scene der de bokstavelig talt møter seg selv i døra. Dette er enkelt, effektivt og morsomt.

Sjarmerende og morsom

«Norske Byggeklosser» er ikke en særlig dyp film, men det trengs heller ikke. I løpet av filmen er det nok sjarm og morsomheter.

Dette er en ren komedie, som er laget på et godt vis. Filmen er rett og slett morsom fra første stund til siste scene. Den er ikke nødvendigvis så morsom at kinopublikumet faller av stolene, men den er gjennomgående underholdende. Denne filmen anbefales, og er en av filmene du bør få med deg i år.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.