Sorgen er så tung for onkel Lee og verre blir det. Og nevøen Patrick er bare seksten og helt ute av stand til å ta innover seg den sorgen han burde kjenne på - og det er så vondt å sitte der og se på og vite at sorgen vil gnage og gnage og ødelegge, om ikke den unge mannen på et eller annet tidspunkt, vil åpne døra.

Fortjent

«Manchester by the sea» er allerede skrytt opp, applaudert og saluttert.

Alt er fortjent. Sjelden blir vi guidet så mesterlig inn i vonde korridorer.

Casey Affleck gjør en mesterlig jobb ssom Lee Chandler som må reise fra jobben sin i Boston og tilbake til Manchester når broren hans dør og hans tenåringsnevø Patrick (Lucas Hedges) blir igjen alene. Med seg på lasset har onkel Lee allerede en ekstremt tung bør: sin egen fortid.

Akkurat slik skal det spilles. Ikke noe fiksfakseri, ikke noe surr, direkte, rett på - og skåret helt inn til beinet. Hver eneste nål plassert presist, så vi selv kjenner smerten, langt inn i ryggraden - og opp i nakken.

Perfekt

Omgivelsene er perfekte, farten, rytmen, tilnærmingen - og musikken er korrekt valgt og satt. Det kunne vært hvor som helst, når som helst, vi kunne ha vært der alle sammen - i en grenseløs smerte.

Her kan vi kjøpe en kinobillett, sette av drøyt to timer - og selv kjenne på vekta.

terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.