10 år etter There Will Be Blood har det vært store forventninger til hva regissør Paul Thomas Anderson og skuespilleren Daniel Day Lewis kan få til. Daniel Day Lewis spiller skredderen Reynolds Woodcock, som leverer luksuskjoler til kvinner i hele verden. Faget har han lært av sin mor, og kvaliteten ligger i rutiner og ekstrem detaljfiksjon.

Vi blir tatt med til England på 50-tallet, der Reynolds sammen med sin søster Cyril (Lesley Manville) driver en av de ledende motehusene i London.

Reynolds hvordan drives av hans høyre hånd og søster, Cyril. Hun kontrollerer at kjærestene hans ikke forstyrrer frokosten og at de ikke blir for tykke. Skredderen er en mann som tror han er bundet til singellivet fordi yrket stadig vil by på fristelser han ikke vil kunne motstå.

Utfordrende forhold

Som singel mann lever Renolds for sin tid, og at den ikke skal kunne forstyrres av andre. Men fascinasjonen for servitøren Alma (Vicky Krieps), viser seg å by på utfordringer for en mann som er vant til å gjøre hva han vil.

Alma tar rask sin plass i huset og fungerer både som kjolemodell, kjæreste og hushjelp. Som så mange kvinner før henne har forsøkt, prøver Alma det hun kan for å få oppmerksomheten til Reynolds. Dette skaper friksjon og skildrer klasseforskjellene som er en åpenbar utfordring i dette forholdet. Som arbeider skal plutselig Alma kommunisere og sosialisere med eliten.

svært troverdige roller

Lesley Manville spiller rollen som søsteren til Reynolds, Cyril. Hun ble Oscar-nominert for birollen i filmen. Reynold Woodcock (Daniel Day Lewis) oppfattes som svært troverdig. Både Reynold og jeg lærte noe om at det kan være bedre å lære å leve med forskjeller og hverandre, enn å leve for rutiner og alene.

Bør du se?

Filmen gir etter hva jeg kan se et realistisk bilde på motehus i London fra 50-tallet, og alt det bringer med seg. Konkurransen er har, og prioriteringene som må gjøres er hardere.

Filmen kan oppfattes som noe treg til tider, men totalt sett er kvaliteten veldig god.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.