10 år etter There Will Be Blood har det vært store forventninger til hva regissør Paul Thomas Anderson og skuespilleren Daniel Day Lewis kan få til. Daniel Day Lewis spiller skredderen Reynolds Woodcock, som leverer luksuskjoler til kvinner i hele verden. Faget har han lært av sin mor, og kvaliteten ligger i rutiner og ekstrem detaljfiksjon.

Vi blir tatt med til England på 50-tallet, der Reynolds sammen med sin søster Cyril (Lesley Manville) driver en av de ledende motehusene i London.

Reynolds hvordan drives av hans høyre hånd og søster, Cyril. Hun kontrollerer at kjærestene hans ikke forstyrrer frokosten og at de ikke blir for tykke. Skredderen er en mann som tror han er bundet til singellivet fordi yrket stadig vil by på fristelser han ikke vil kunne motstå.

Utfordrende forhold

Som singel mann lever Renolds for sin tid, og at den ikke skal kunne forstyrres av andre. Men fascinasjonen for servitøren Alma (Vicky Krieps), viser seg å by på utfordringer for en mann som er vant til å gjøre hva han vil.

Alma tar rask sin plass i huset og fungerer både som kjolemodell, kjæreste og hushjelp. Som så mange kvinner før henne har forsøkt, prøver Alma det hun kan for å få oppmerksomheten til Reynolds. Dette skaper friksjon og skildrer klasseforskjellene som er en åpenbar utfordring i dette forholdet. Som arbeider skal plutselig Alma kommunisere og sosialisere med eliten.

svært troverdige roller

Lesley Manville spiller rollen som søsteren til Reynolds, Cyril. Hun ble Oscar-nominert for birollen i filmen. Reynold Woodcock (Daniel Day Lewis) oppfattes som svært troverdig. Både Reynold og jeg lærte noe om at det kan være bedre å lære å leve med forskjeller og hverandre, enn å leve for rutiner og alene.

Bør du se?

Filmen gir etter hva jeg kan se et realistisk bilde på motehus i London fra 50-tallet, og alt det bringer med seg. Konkurransen er har, og prioriteringene som må gjøres er hardere.

Filmen kan oppfattes som noe treg til tider, men totalt sett er kvaliteten veldig god.

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00