Vi er i Ungarn der de to ungdommene Zoli og Barba knapt overlever på støtte de får fra staten. Sammen forsøker de å skape et univers i en tegneserie de lager. Håpet er å få den publisert og å tjene nok penger til operasjoner og livets opphold.

I frustrasjon over at tegneserien ikke ser ut til å slå an med det første blir de med en eksfange for å utføre diverse strøjobber for en mafialeder. Dette eskalerer fort.

Mye god humor, hard samfunnskritikk og troverdige roller gjør filmen underholdende og samtidig vond.

Regissør Attila Till ønsket å lage filmen etter en periode i arbeid med funksjonshemmede. Ønsket hans ble at funksjonshemmede skulle spille hovedrollene i filmen i stede for skuespillere i en rullestol.

Intense action- og fluktscener fordrer en ekstrem fysikk i overkroppen til skuspillerene. Spesielt kommer dette fram i leiemorderens rolle (Szabolcs Thuròczy), som i en scene blir hengt, men klarer å dra seg opp.

Selv med amatørskuespillere i hovedrollene klarer filmen å oppnå god troverdighet. Selv om skuespillerne er troverdige, og deres historier tøffe, klarer jeg ikke helt å overbevises av plottet og skurkene.

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.