Kinosuksessen Bølgens oppfølgerfilm Skjelvet får æren av å åpne Den 46. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 19. august.

Nok en gang vil et stjernespekket ensemble innta den røde løperen sammen med filmens regissør John Andreas Andersen.

– Vi gleder oss vilt til å kunne åpne årets festival med Skjelvet! I likhet med sin forgjenger er også dette blitt både storslagent og nervepirrende, og viser i tillegg et meget sterkt menneskelig drama. Vi er stolte over å være de første til å vise denne filmen og er sikker på at den vil ryste godt i publikum både i Haugesund og resten av Norge, sier festivaldirektør Tonje Hardersen i en pressemelding fra Den norske filmfestivalen.

Filmens produsent Martin Sundland er også svært glad for utmerkelsen.

– Det er en stor ære å få lov å åpne Haugesundfilmfestival. Skjelvet har blitt et spektakulær drama og en berg og dalbane av en katastrofefilm som vi gleder oss til å vise for publikum.

Skjelvet er regissert av John Andreas Andersen, en av Norges mest anerkjente filmfotografer som også hadde regi på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama og co-regi på Uno.

– Jeg er utrolig glad for at Skjelvet får sin verdenspremière i Haugesund. Haugesund er en festival jeg har hatt et tett forhold til helt siden jeg deltok som 15 år gammel Amandus-pris-deltaker, sier han.

– Jeg er veldig stolt over hva Skjelvet har blitt og gleder meg til å få lov til å vise den for publikum for første gang. Den kommer med garantier om scener man aldri har sett på kino i Norge før!

Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet – det er Norges hovedstad! I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til betydelige ødeleggelser. Men heldigvis, ingen menneskeliv gikk tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv kan være reel. Man vet bare ikke når … Skjelvet får ordinær kinopremière 31. august.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.