Det var fest og glade stunder på Kvennstugua lørdag ettermiddag og kveld, da den nye tribunen på utendørsteateret endelig skulle «innsettes».

Åpning med motorsag

Det var høyt tempo og godt engasjement fra Even Engen i styret ved Kvennstuguteateret og operasanger Bernt Ola Volungholen, da de ønsket ordfører i Stange, Nils Røhne opp på scenen.

Snorklippinga ble noe alternativ der inne i Vallsets skoger. Det var nemlig motorsag som kom til nytte da en 2``4-plankebit skulle kappes som åpnings-rituale.

– Det tror jeg var i Vallsets sjel, forteller Nils Røhne til HA etterpå.

Ordføreren takket og priset de frivillige, som har bidratt med dugnadsarbeid for å gjøre det mulig å lage ny tribune.

– I dag er jeg en stolt ordfører, forteller han smilende.

Drillkorpset – de frivillige

Og snakker man om de frivillige – så skal det sies at de duger til mye forskjellig. Plutselig stakk det opp en haug med driller i lufta, det var «drillkorpset» som spilte opp. Med drillene mot himmelen kom de ned på scenen, og ble introdusert som «slavekoret» av Even Engen, før de sang.

Dugnadsgjengen fikk bøttevis med ros og takk.

– Det er lagt ned 39 dugnadsdager, og over tre tusen dugnadstimer av 45 mannfolk og 35 kvinnfolk, som har snekra og servert snitter og kaffe, sier Engen.

Underholdningen

Deretter var det et knippe musikere tilknyttet Kvennstugua som fikk prøve ut de nye fasilitetene fra artist-perspektivet.

På menyen sto Bernt Ola Volungholen, Aina Thorsplass, Guro Evensen Hjemli og Benjamin Kippersund. De sang både kjente og kjære viser og operasanger, imens Kasper Skullerud Værnes, Anders Lillebo, Morten Strypet og Roger Andreassen – orkesteret – akkompagnerte sangerne.

– Dette er rett og slett et hjerte i kultur-Norge, sier Bernt Ola Volungholen, som var storfornøyd med både tribune og festkveld på Kvennstugua allerede i pausa.

Publikum lo, klappa og så ut til å stortrives på den nye tribuna.

-Jeg tror alle som har vært her går herfra med en utrolig fin følelse, konkluderer ordfører Nils Røhne, før han og Stange kommune skjenker teateret 30 000 kroner i lykkerus.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00