1. og 2. februar er det klart for første utgave av Ingeborg-dagene på Fredheim på Tangen.

– Ingeborg-dagene er en del av videreutviklingen av Kønnband-satsingen, sier kultursjef Solbjørg Tveiten.

– Vi ønsker å gi Ingeborg Refling Hagen den plassen hun fortjener i Stanges kulturliv, og ser mange muligheter i å ta utgangspunkt i hennes liv og forfatterskap.

Arrangementet er et samarbeid mellom foreningen Ingeborg Refling Hagen kulturhus – Fredheim og Stange kommune.

Alkoholfritt

Ingeborg-dagene går over to dager, og innledes med buffé og underholdning fredag 1. februar. Arrangørene samarbeider også med Atlungstad Brenneri for å tilby kortreist matservering til de påmeldte. Til anledningen har Atlungstad Brenneri komponert en egen Fredheim-buffé til fredagskvelden.

– Maten skal være inspirert av Ingeborg Refling Hagens kjøkken, sier brenneridirektør Ole Volden-Sandersen.

– Det var kanskje ikke den mest smaksrike maten, men den var næringsrik. Og vi vil nok gjøre den litt frodigere, sier han.

– Så vi vil kanskje unngå vassgraut. Men stekt flesk kan godt bli et av innslagene, sier sjefkokk Tom Vidar Guneriussen.

Men alkohol vil det ikke bli, for det var ikke en del av livet på Fredheim, sier foreningens leder Inger Sleppen.

Mange innslag

Et knippe kunstnere vil bidra til en spesiell kulturopplevelse denne kvelden. Blant annet vil Hallvord Reiar Mikalsen Steen vil lese tekster av Refling Hagen, tonesatt av James W. Dickenson på piano og med danserne Cecilie Sleppen Ålskog og Beret Roksvåg Stølen.

Lørdag 2. februar starter med Turnékompaniets familieforestillingen «Lille prins Arthur». Forfatteren Widar Aspeli byr på skriveverksted for barn. Det blir også åpning av utstillingen til maleren Geir Brohjem.

Konsert blir det med ensemblet «Fra de mollstemte skoger», og festivalforedrag av Arnhild Litlerè, med vekt på Knut H. Hauge. Dagen og festivalen avsluttes i Tangen kirke med forestillingen «Når du er borte».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.