«Vår mors kusin» er navnet på prosjektet, og det hele skal handle om fetteren til Kippersund-søsknenes mor. Og det er ikke en hvilken som helst fetter hun hadde, Anne-Gry Kippersund. Han het Olle Adolphson (1934–2004) og denne mannen beskrives av svenskene som «en av de viktigaste personerna i 60- och 70-talens svenska visa» og «Evert Taubes arvtager».

– Vi har lenge hatt lyst til å lage noe på teaterfamilien Kippersund, og her har vi en rammehistorie, sier prosjektsjef i film- og TV-produksjonsselskapet Fabelaktiv, Arild Halvorsen – og viser da til historien om den svenske familiefetteren.

– Kall det en jubileumsforestilling, en festforestilling, sier Inga-Live og Anders Kippersund.

Kombinasjon

Forestillingen er en sak, Fabelaktivs TV-dokumentarfilm er en annen sak – men i tillegg ønsker både Turnékompaniet og Fabelaktiv å bruke deler av filmjobben i selve forestillingen.

– Det kan være å bruke våre intervjuer med svenske artister i selve forestillingen; eksempelvis et intervju med Håkan Hellström om albumet som ble laget som en hyllest av Olle Adolphson, sier Arild Halvorsen.

Turnékompaniet hadde fra starten av en målsetting om å gi et profesjonelt teatertilbud til barn og unge i Hedmark og Oppland – og en viktig del var scenekamp.

Men «Kompaniet» ble et tilbud for så mange flere enn innbyggerne i Innlandet. Skuespillerne har fartet land og strand rundt med sine forestillinger, men mest synlig for folk i nærmiljøet har teatergruppa vært med sine forestillinger i Hamar Teater og på Atlungstad, hvor årlig sommerteater presenteres.

Skattkammer

Også tidligere har Kippersund-familien gitt oss forestillinger hentet fra egen families skattkammer. Både gjennom Kirsten Flagstad-forestillingen «Så øra flagrer» med maleren Bernhard Folkestad, og «Mullah Sigurd» med deres egen oldefar, utvandrerpresten Sigurd Folkestad.

I jubileumsåret skal det handle om Olle Adolphson, om TV og teater på samme scene – og om en dokumentarfilm laget for TV.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.