Sammen stilte kronprinsparet og barna opp til fotografering hjemme på Skaugum. Det skjedde få dager før familiehunden Milly Kakao nedkom med ni valper, og hun var naturlig nok ikke i form til å posere for fotografen.
Resten av familien var til stede, i godt humør, og med værgudene på sin side under fotograferingen.
Prinsesse Ingrid Alexandra (9) og prins Sverre Magnus (6) er nå ferdige med henholdsvis 3. og 2. klasse ved Jansløkka barneskole i Asker. Storebror Marius Borg Høiby (16) er ferdig med ungdomsskolen.
- Nå skal kronprinsfamilien ha sommerferie, og deler av den vil de tilbringe på Dvergsøya, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet til NTB.
Kronprinsfamilien har siden 2010 leid Vogts villa utenfor kronprinsessens hjemby Kristiansand. I år vil de leie ut sitt andre sommersted, Flatholmen i Risør.

Feirer 40 og 40

I utgangspunktet var fotograferingen på Skaugum i anledning kronprins Haakons og kronprinsesse Mette-Marits 40-årsdager senere i sommer, henholdsvis 20. juli og 19. august.
- Det foreligger ingen offisielle planer om feiring av 40-årsdagene. De vil markeres privat, opplyser Slottet.
I forbindelse med 40-årsdagene har Posten for øvrig utgitt fire frimerker. De kom i salg for to uker siden. I tillegg til portretter av de to jubilantene, er det ett frimerke med bilde av hele kronprinsfamilien og ett med kong Harald sammen med kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra.

Portrett på TV

I forbindelse med 40-årsdagen har kronprins Haakon stilt opp i et eksklusivt intervju med Hans Olav Brenner. Dette skal vises på NRK på selve fødselsdagen. Utover det har ikke paret villet uttale seg om hvordan det er å gå over i et nytt tiår.
Ingenting tyder likevel på at det er snakk om noen 40-årskrise.
Da NTB tidligere i år snakket med dem om deres engasjement for unges hverdag og framtid, begynte kronprinsesse Mette-Marit å le da hun ble spurt om de er opptatt av å være unges stemme?
- Nå er ikke vi akkurat så unge lenger, rakk hun å svare før kronprinsen bestemt, avbrøt:
- Jo, det er vi.
Og kronprinsessen rettet seg selv mens hun fortsatt lo:
- Ja, det er vi!
I tillegg til det felles engasjementet for unge har begge en rekke områder de følger opp hver for seg, og bortsett fra den offisielle reisen til USA i mai har de vært svært opptatt på hver sin kant de siste månedene. Likevel levner stemning de to imellom ingen tvil: Dette er et par som går sammen inn i 40-årene. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.