Hamar-selskapet Fabelaktiv har brukt de siste månedene til å spille inn en ny barne-TV-serie med tittelen "Barn ingen adgang".

Innspillingene har foregått på og rundt Dæhli skole i Ringsaker.

Hemmelige eksperimenter
Ifølge NRK handler programmet om tre overivrige lærere som etter skoletid gyver løs på farlige og eksplosive eksperimenter som de ikke kan holde på med når det er elever til stede.

Eksperimentene filmes og legges ut på en fiktiv, hemmelig blogg som kun kan leses av andre lærere. Men, bloggen blir etter hvert avslørt og havner hos NRK Super, noe som danner grunnlaget for høstens episoder.

I første episode tester lærerne blant annet effekten av det kjente trikset med å kombinere cola og Mentos - i stor skala.

Sprengte søppelbøtter og innendørs fyrverkeri
De ulike eksperimentene er basert på energi, fysikk og kjemi i alle former og varianter. Målet med programmet er ifølge NRK å la barn få oppleve glede, nysgjerrighet og begeistring rundt naturfag.

NRK og Fabelaktiv lover at barna vil bli kjent med blant annet flytende nitrogen, syrer, røykbomber, sprengte søppelbøtter, innendørs fyrverkeri og masse annet naturvitenskapelig snadder.

Sendingene skal ledes av følgende programledere:

Per Kristian Grytdal (39) har jobbet som naturfaglærer i 15 år, er trancemusiker og fagformidler hos vitensenteret Inspiria.

Håvard Paulsen (33) er fra Mo i Rana og er utdannet skuespiller. Han har vært Regnmakersjef i ENOVA.

Selda Ekiz (28) har en master i fysikk, gjør stand-up og har jobbet som programleder i NRK-programmet «Newton» i to år.

"Barn ingen adgang" har premiere på NRK Super førstkommende fredag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00