Espa
Espas nye praktbygg arrangerte en høytidelig åpning tidligere i høst, men det var først i går at Espas beboere kunne oppleve en offisiell konsert med storfint besøk. Da kom nemlig Hamar Musikkorps/Jernbanens Musikkorps med konsertprogrammet «Fra Mississippi til Mjøsa». Oppmøtet var bra, og de som var til stede fikk være med på en musikalsk reise fra den enorme elven Mississippi til vår egen lille vannpytt her hjemme. Mellom hvert stykke fortalte Terje Holter litt om historien bak hver enkelt sang, noe som ga den lille ekstra innlevelsen i selve konsertopplevelsen. På repertoaret sto blant annet «Mississippi Suite», «Shenandoah» og «Mannin Veen», i tillegg til «Valdresmarsj» som et fullverdig ekstranummer.

flott akustikk

Hamar Musikkorps/Jernbanens Musikkorps er kanskje Innlandets beste i sitt fag, og et av få korps som virkelig har evnen til å gi deg gåsehud. Gårsdagens konsert var intet unntak, og de frammøtte kunne reise hjem stolte over en fullverdig åpningskonsert i sitt nye kulturhus.
Litt ekstra spesielt var det kanskje for Per Erik Stensrud. Han har bodd på Espa hele livet, men pendler flere ganger i uka for å spille baryton i Hamar Musikkorps/Jernbanens Musikkorps.
- Det er jo så fin akustikk her, så jeg har sett fram til å spille sammen med dette svære korpset her inne. Dette var veldig artig, og utrolig spennende, sier han. Stensrud var også en av dem som spilte solo under konserten, men det var tydeligvis ikke noe problem å spille foran egne venner.
- Litt sommerfugler kanskje, men ikke noe spesielt nervøs nei, fortalte Stensrud.

bygger brakke

Gårsdagens begivenhet var forhåpentlig startskuddet på en blomstrende kulturvirksomhet på Espa. En ting er i alle fall sikkert, og det er at Espa nå har fått et meget godt lokale til både øving og konserter. Kveldens dirigent Trond Eklund Johansen ga uttrykk for sin beundring under konserten.
- Gratulerer med et nytt og veldig flott kulturhus. Vi er veldig misunnelige på Hamar, sjøl om vi driver å bygger ei lita brakke vi og, sa Eklund til stor latter. I kveld kan du oppleve den samme reisen «Fra Mississippi til Mjøsa». Da spiller nemlig Hamar Musikkorps/Jernbanens Musikkorps i Hamar domkirke.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00