Høstkomedien i Hamar Teater er tilbake, sjette i rekken, med premiere 14. september – og fredag kveld inviteres det til åpen prøve i Hamar Teater.

– Vi tar «Drømmenes Teater» (les: Old Trafford) tilbake til teateret, sier manusforfatter Jonas Kippersund.

Vi er i 2034, HamKam er tilbake på toppen etter mange år på fotballens dynge- og Hamars ordfører får en idé: VM i Hamar i 2038!

Neymars hvite sønn

Her er «Bjørn Bien Jensen», den nye «Myggen»/Neymars hvite sønn/Messis lillebror/Ronaldos stygge søster (Jonas Jeremiassen Tomter), her er trener «Ian Hoff» (Yngve Sørli), de fæle islendingene «Optður» og «Nedtður»(Jonas og Peter Kippersund), ordfører’n (Inga-Live Kippersund), sekretær (Anders Kippersund), markedssjef/kultursjef (Trine Nyhus Lørum), en kar som er femti prosent datamaskin, femti prosent menneske og hundre prosent byplanlegger (Martin Thorshaug) – og ikke minst en FIFA-pamp fra Sveits (Philipp Stengele) som trenger navn (kom med forslag og vinn to premièrebilletter).

Hamars favela

HamKam har vært taklet ned i gjørma, men gjenreist av lekende fattiggutter på Koigen (Hamars favela) og en Messias fra Hamar vest (Yngve Sørli) som trener. Fra lek med en ball sydd sammen av gamle hoser har en ny type stuttreist fotball tatt HamKam tilbake på toppen, og nå finnes en mulighet for å få fotball-VM til byen. Havnivået stiger og Bangladesh har gitt opp VM, Aserbajdsjan har brukt opp sin siste «manat» på å bestikke FIFA – og Hamar kan være stedet; kortreist, kompakt, med antidoping og verdier i fanen – og et sted hvor sommertemperaturen aldri når mer enn tjue pluss.

– Bispeborgen skal gjenreises, Hamarkaupangen skal finne seg selv – og alle trenger et fotballspark i sjela, sier Jonas Kippersund, og tar lekende lett en overstegsfinte i retning den litt tyngre backen Teater Innlandet og deres slagord (les: Alle trenger et spark i sjelen). Og til slutt som en skruball fra vingen: – Fotball på teater, et påskudd, selvfølgelig, fordi det handler jo om oss, sier Anders Kippersund.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.