Med en besetning fra Hamar-området og en lyd fra første halvdel av 1900-tallet, er Low-Fly Quintet en nostalgisk fest i ørene, som stemningsmessig beveger seg mellom fengende, leken dans og salte tårer i vinglasset.

LES OGSÅ: Jazz for hjertet

Kvintetten har greid å trylle fram både covere med egne vrier som heller beriker låtene enn å kludre de til, og egenproduserte stykker med presise uttrykk og arrangementer med høy troverdighet og plassering på tidslinjen Low-Fly Quintet opererer med.

Alle de ti sporene på albumet er en fryd å høre på. Her er det bare å lene seg tilbake i ørelappstolen, lukke øynene og slå rytmen til det ikke er mer av buksepressen, eller svinge seg elegant i dansen.

Lydmessig er balansen hårfin. Spakene i produksjonen er styrt med presisjon, og det høres tydelig på miksen. Her er det rom for trommer, bass, klaver, cello og vokal. Alle elementene har funnet sin plass i lydbildet gjennom produsentens og musikernes feeling og prestasjoner.

Albumet er en fryd kvalitetsmessig, med tidsriktig, vintage lyd. Dette er musikk med både røtter og føtter.

«Stop For A While» er en eksplosjon av følelser, stemninger og vibber. Musikken er levert rett fra sjelen til både vokalist og instrumentalister i kvintetten, og det er umulig å ikke la seg rive med.

Stemmen til Camilla Tømta er ufattelig vakker og stor. Hun vrenger på følelsene og synger så godt at man må bite tennene sammen i ren opphisselse.

«Stop For A While» er velsmakende jazz. Hadde albumet vært en vin, ville jeg drukket rett fra flaska.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.