Den folkekjære fortellingen om Emil i Lønneberget returnerer til Prøysenhuset til sommeren. Nå er det klart hvem som har fått i oppdrag å portrettere karakterene i historien. Emil og Ida kommer fra Moelv, og det er Lars og Emil Sæther Grønbakken (9) som får spille Emil. Tvillingene gleder seg til forestillingene.

– Det er gøy å få spille Emil, vi ligner litt på han, og vi er kanskje litt rampete vi også, sier Emil og Lars.

Synne Jægersborg (8) skal spille Ida.

- Jeg har lest bøkene og sett filmene. Ida er snill og god, og jeg har tenkt at dette er en rolle jeg kunne tenkt meg å spille, sier hun.

- Dette er en forestilling som er morsom å jobbe med. Vi har begynt med prøver, og så langt har vi jobbet med relasjonene i stykket, sier regissør Asle Berteig.

Spilles ved prøysenhuset

Emil i Lønneberget spilles på Kusvea utenfor Prøysenhuset. Premieren er lagt til Fredag 6. juli, og alt i alt settes det opp ni forestillinger med Emil i Lønneberget over tre helger ut juli måned.

- Historien om Emil i Lønneberget er en serie med morsomme hendelser, der Emil får skylda for alt. Ida er snill og god, og er glad i storebroren sin, og han er glad i henne tilbake. Vi har lagt forestillingen til 1930-tallet. Det vil si at vi blant annet har flere hester på scenen og minimalt med biler, sier Kultursjef Asle Berteig til HA.

- Det er også gøy at både Emil og Ida har ringsakerdialekt under forestillingene, legger han til.

Både erfarne og uerfarne

Emil i Lønneberget vil ha både erfarne skuespillere og nye skuespillere. Synne Jægersborg i rollen som Ida har vært med på Prøysenhusteateret før, blant annet som heppedame under fjorårets sommeroppsetning. Rollen som Lina er det Christel Blunck som har fått. Hun er datteren til den folkekjære skuespilleren Øivind Blunck.

Emil i Lønneberget ble sist satt opp på Kusvea i 2007. Asle Berteig hadde regien på stykket også den gang. Da var det Tom Styve som spilte rollen som Alfred. Rollen som Alfred er det Glenn Terje Nordengen som har fått. Han hadde hovedrollen som Brakar under oppsetningen av Brakar og Joanna i fjor sommer.

Emil I Lønneberget har premiere på Kusvea utenfor Prøysenhuset den 6. juni, og det er 300 billetter til hver forestilling.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.