4 minutter og 47 sekunder tok det før samtlige 10.000 billetter til Elton John-konserten på Stortorget 30. juni ble utsolgt.

- Helt vanvittig, jeg har aldri opplevd maken, sier Hamars kultursjef Morten Midtlien.

- Her har vi gått og grugledet oss i dagevis, og så viser det seg at alt er gjort så kjapt, sier Midtlien.

Billettsalget startet klokka ni i dag. 11 minutter senere fikk Morten Midtlien beskjed om at alt var utsolgt. Noen minutter senere kom ny beskjed: Allerede etter 4 minutter og 47 sekunder var det unnagjort!

På forhånd var det et håp fra arrangøren om at at billettene kunne selges i løpet av et par timer, slik det har vært gjort på de siste konsertene Elton John har gjort i Norge. Men i Hamar ble alle rekordene slått.

- Det er bare helt avsindig, sier Morten Midtlien.

- Vanvittig

- Helt vanvittig, sier Espen Røhne i bookingselskapet Venues, som har hatt en særdeles heftig morgen med å svare på telefoner, etter at folk oppdaget at billettsalget var over etter få minutter.

- Jeg vet at det fins artister i Oslo Spektrum som har solgt ut alt i løpet av noen få minutter. Men jeg har aldri før hørt om noe lignende i det hele tatt i Hamar, sier han.

- Elton John er kjent for alltid å selge ut raskt på alle sine konserter, ofte i løpet av bare en times tid. Men 4 minutter og 47 – det tror jeg er ganske spesielt selv for en slik artist.

Også på steder som Vikingskipet og Narvesen var det mulig å gå for å kjøpe billetter fredag morgen, og det var til dels lang kø. Og mange måtte gå tomhendte hjem.

Fins billetter igjen

Men fortsatt fins det billetter igjen, forteller Morten Midtlien. For det er solgt noen hundre billetter til hoteller og restauranter i Hamar, som lager sine egne pakker med billettene som en del av pakka.

- Så hvis noen ser etter løsninger for å skaffe seg billett nå, spørs det om dette er muligheten som gjenstår, sier han.

Flere restauranter rundt Stortorget har kjøpt billetter som de selger til sine gjester. Så de som ikke har sikret seg billett ennå, kan ta kontakt med dem. Ved torget gjelder det Stortorgets gjestiveri, Big Horn og Heia Hamar, som til våren åpner i lokalene etter Svare & Berg. Hai på CC Stadion har også kjøpt billetter til konserten.

I tillegg har flere hoteller i Hamar kjøpt konsertbilletter som de selger i gode pakketilbud sammen med overnatting; Astoria, Victoria og Scandic Hamar. Dette er en fin mulighet for tilreisende til Hamar den aktuelle helgen. 

Fredag morgen ble det også kjent at Live Nation hadde forhåndssolgt noen billetter allerede torsdag. Ifølge Midtlien og Røhne dreier dette seg om 500 billetter som Live Nation hadde kjøpt ut og fordelt til sine medlemmer, noe de gjør på alle sine store konserter.

Noen bedrifter er det også som har kjøpt opp noen billetter, forteller de. Det betyr at det var igjen ca 9000 billetter som ble solgt fredag morgen, ifølge Espen Røhne.


Les også
KULTUR HATV: Se Vincent Steffensen synge Elton John.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.