Elev-forestillingen «Mal dagen» ble denne uka satt opp i forbindelse med Kirkenær skoles 150-årsjubileum, og samtlige av skolens 175 elever var i aksjon i løpet av kvelden.

Unge Debutanter

– Jeg synes det er ganske flaut å stå foran så mange mennesker på en så stor scene som dette, og jeg har aldri gjort noe sånt i hele mitt liv. Heldigvis gikk det bra, sier Pernille Bjerke Aspeli (8).

Hun får full støtte av forestillingens prest, Sander Langfeldt (11).– Det var veldig gøy, men det var også litt skummelt. Det har vært veldig mye øving og vi har hatt veldig mange replikker å huske på, sier Langfeldt.

«Mal Dagen» tar for seg hvordan skolehverdagen var for mange barn og unge for 150 år siden, og begge skuespillerspirene er klare på at man har en mye bedre skolehverdag i dag.

– Jeg tror det var ganske kjedelig å gå på skolen på den tiden. Vi har mye lekser å gjøre vi også, men lærerne var veldig mye strengene enn de er i dag, sier Aspeli.

Begge er krystallklare på at det er langt morsommere å feire 150-årsjubileum med teater enn det er å sitte på skolebenken.

– Det har vært veldig mye øving og det har vært ganske hektisk til tider. Dette er allikevel mye bedre enn å være på skolen, smiler Langfeldt.

Stolt rektor

«Mal Dagen» er satt opp i samarbeid med skuespiller og teaterinstruktør Fredrik Høstaker, og nesten 700 små og store publikummere var på plass i løpet av torsdagens to gjennomkjøringer. Etter vellykket feiring var rektor Grethe Granerud både imponert og stolt over elevenes innsats.

– Dette er en prosess som startet allerede etter høstferien, og alle barna har gjort en kjempejobb. Jeg satt med tårer i øynene gjennom hele forestillingen, sier Granerud fornøyd.

Hun forteller at samtlige av skolens elever har tilbrakt hele skoleuka i Teatersalen i Brumunddal, og rektoren benytter anledningen til å rose elevene, lærerne og foreldrene som nå har jobbet utrettelig for å gjøre resultatet så bra som mulig.

– Dette er stort for ungene. Her er det mange som knapt nok har stått på en scene tidligere, og det er utrolig flott å se hva de får til sammen, sier Granerud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00